GRAF brings you the programme of contemporary art in Catalonia. The agenda that combines all agendas.

"Discontinum" de Ikram Bouloum / Grup de lectura “Rússia 15.10.41 – 1.11.41” d' Adrian Schindler et al.

19:0021:00 h
Venue: L'Estruch
Sant Isidre, 140
08206 Sabadell
Price: Free event
Presentation

Adrian Schindler proposa un grup de lectura vinculat al projecte d’investigació i performance col·laborativa One writes and in the end the letters burn somewhere along the way (Un escriu i al final les cartes cremen de camí en algun lloc), desenvolupada en residència a l’Estruch el gener del 2018 juntament amb Michael Beron i Sam Parfitt.

El projecte analitza els mecanismes i desitjos en joc quan estem davant de documents històrics, en concret, les cartes escrites pel besavi d’un dels integrants del grup durant la segona guerra mundial. El grup de lectura busca estendre la reflexió entorn a les diferents maneres d’obrir un arxiu familiar als altres i de donar veu a documents històrics. Per això es traduiran al castellà les tres primeres cartes escrites pel seu besavi a la seva dona i filla durant la Segona Guerra Mundial i es proposarà llegir-les a veu alta entre totes les participants, per tal de dotar la correspondència prèviament privada d’una multiplicitat de veus i interpretacions. Aquest primer experiment de lectura compartida estarà introduït per una presentació del projecte en el qual s’emmarca la performance “One writes […]”.

Michael Beron és dramaturg i escriptor i treballa en la intersecció del teatre, la teoria cultural i l’activisme polític. Samuel Parfitt és performer i investigador, interessat en les dinàmiques socials del storytelling (la narració d’històries) i el seu paper per la creació de comunitat dins l’àmbit museístic. Adrian Schindler és artista visual i indaga en les modalitats historiogràfiques alternatives amb els mitjans de l’art, treballant principalment amb performance, vídeo, escriptura i publicacions.

Ikram Bouloum presenta un fragment de la seva investigació titulada Discontinium i que desenvolupa a Nauestruch des del gener de 2018. Es tracta d’una investigació teòrica de caràcter crític i assagístic entorn de diferents qüestions relacionades amb les creacions musicals actuals i els discursos que plantegen. Amb un plantejament crítica i conscientment situat des de la seva formació i la seva condició identitària, a Bouloum li interessa analitzar la contemporaneïtat i els seus discursos d’una forma transversal. Les seves principals línies d’investigació teòrica se centren en la música electrònica d’última tendència, en l’art i en els discursos postcolonials.

En aquest cas, Ikram Bouloum proposa una instal·lació audiovisual i immersiva al soterrani de les oficines de l’Estruch en la que posa en joc part de l’imaginari visual i sonor que forma part de la seva investigació.

Ikram Bouloum Sakkali (Vic,1993) és estudiant d’Humanitats a la UPF (2011-2017), és especialitzada en estètica moderna i contemporània. Ha sigut becària en institucions com el CCCB (Centre de documentació i Debats, 2014) l’Institut d’Humanitats (2015-2016), el Primavera Sound (Departament de premsa, 2017) i LOOP Barcelona (2016-2017). És col·laboradora assídua en diversos mitjans, entre ells TIUmag i Gent Normal, on porta la secció de clips imperdibles. Treballa pel Club Marabú com a fotògrafa, per la cooperativa de gestió cultural i d’esdeveniments musicals L’Afluent i pel segell de música Modern Obscure Music

“Discontinum” de Ikram Bouloum / Grup de lectura “Rússia 15.10.41 – 1.11.41” d’ Adrian Schindler et al.