El Cicle ‘Plantes, places I píxels’ torna a La Fàbrica

17:3019:00 h
Lugar: Fabra i Coats
Sant Adrià, 20
08030 Barcelona
Precio: Actividad gratuita
Taller

L’Ordit, programa de cultura i territori de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, i l’associació resident Ars Games, organitzen el cicle virtual Plantes, places i píxels, que vol reflexionar sobre les conseqüències de la pandèmia de Covid-19 en diferents espais, i repensar el disseny del recinte de Fabra i Coats des d’una perspectiva comunitària, crítica, feminista i sostenible.

El cicle es compon d’un joc online i d’un taller de disseny especulatiu que tindrà lloc els dies 20 i 22 de gener.

Metodologia de treball participativa i Minecraft

El projecte neix com una iniciativa per a joves de 14 a 18 anys, basada en les idees que es desprenen del llibre ‘La Ciudad de los niños’ de Francesco Tonucci. El text, escrit en 1996, entén la ciutat en la seva dimensió pedagògica i reflexiona sobre la necessitat de fer que els nens i joves siguin participants actius en els processos de planificació i de construcció d’aquesta.

Amb aquestes premisses s’ha desenvolupat una metodologia de treball participativa, que fa servir la deriva i l’experimentació de lúdica de l’espai públic i el videojoc Minecraft com a eines per dialogar i debatre al voltant de conceptes com espai públic, comunitari, privat, planejament urbanístic, sostenibilitat, mobilitat, ecologisme o urbanisme de gènere, entre altres.

Un joc i un taller virtual

El cicle compta amb dos moments clau:

– Una proposta de joc oberta a persones de totes les edats per explorar el recinte de Fabra i Coats de manera virtual o presencial.

Pots descarregar el joc i les instruccions als pdfs que adjuntem a la pàgina. S’hi pot jugar individualment en qualsevol moment i enviar les teves descobertes per email a plantesplacesipixels@gmail.com

-Un taller virtual de disseny especulatiu amb el videojoc Minecrat orientat a joves de 14 a 18 anys. El taller es farà virtualment els dies 20 i 22 de gener de 17.30 a 19.00 hores. Les places són limitades, per inscriure’t cal omplir aquest formulari.

El Cicle ‘Plantes, places I píxels’ torna a La Fàbrica