The Yellow Book, una exposició de Jaro Varga

11:0020:00 h
Lloc: Chiquita Room
Villarroel, 25
08011 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

The Yellow Book és un projecte de l’artista Jaro Varga, comissariat per Erich Weiss, que qüestiona la universalitat del coneixement hegemònic a través dels llibres i les biblioteques. Entre el 15 de març i el 15 de maig, Varga presenta una lectura crítica comparativa dels fons de la Biblioteca Pública Arús, la de la Fundació Antoni Tàpies i la del Museu Picasso amb referències de l’arxiu personal de l’artista. El projecte és fruit de la
col·laboració amb el Centro Checo de Madrid i consisteix en intervencions efímeres en aquestes biblioteques emblemàtiques de Barcelona, una instal·lació expositiva a la galeria Chiquita Room i la publicació d’un llibre d’artista.
L’artista selecciona títols de les biblioteques per a connectar-los amb noves referències, repensant així el coneixement personal enfront del coneixement universal i fent visibles les llacunes dels discursos dominants. La instal·lació de Chiquita Room reflectirà i farà ressò d’aquesta acció, al recopilar llibres de la biblioteca personal de l’artista com a punt de partida. A més, els dibuixos personals de Varga completaran la presentació i seran reproduïts a The Yellow Book, el llibre d’artista publicat especialment per a l’ocasió.

The Yellow Book, una exposició de Jaro Varga