Sustainable Views

Lloc: Espronceda
Espronceda, 326
Barcelona
Esdeveniment no confirmat.
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Espronceda Institute of Art & Culture presenta l’exposició “Sustainable Views”, comissariada per Collettivo IF – Imagine the Future, basada en la convocatòria homònima (Dove lo Getto) dirigida a artistes actius en el camp del videoart i interessats a oferir una visió creativa sobre el tema de la sostenibilitat ambiental i social. El projecte neix gràcies a la col·laboració entre les institucions internacionals Torí, Biella (Itàlia) i Barcelona (Espanya): Cittadellarte- Fondazione Pistoletto, PAV – Parco Arte Vivente, Espronceda – Institute of Art &Culture, Ok Bio, IF – Imagine the Future.

L’exposició es presenta com un dels premis oferts als artistes guanyadors de la convocatòria, a la qual les entitats col·laboradores han decidit donar suport a altres vuit artistes considerats dignes d’exposició.

La intenció és promoure aquelles obres de videoart i realitat virtual que mostrin una profunda reflexió sobre el tema de la sostenibilitat. A través de les seves obres, els artistes pretenen donar a conèixer la qüestió de la sostenibilitat ambiental i social a través de diferents enfocaments: crítics, utòpics o proactius.

Així, les obres exposades ofereixen una àmplia reflexió sobre el canvi climàtic, sobre la necessitat d’un reciclatge responsable, sobre la salvaguarda de l’ecosistema natural i sobre una visió posthumana, zoegalitària i ecofeminista del futur.

L’autor de Bottlefield ha estat guardonat amb la Residència UNIDEE, una residència artística d’una setmana promoguda per Cittadellarte – Pistoletto Foundation; els autors de Contra la Marea, per la seua banda, rebran el Premi Taller, promogut pel Parco Arte Vivente, que inclou la participació en un taller conduït pels artistes inclosos en el programa artístic de PAV, amb la presentació del seu treball en el Parc Artístic Vivente.

Les dues obres guanyadores, juntament amb la menció honorífica, Simbiosi superposada per Giovanni Chiamenti, es presenten a Espronceda, Institute of Art & Culture de Barcelona i a Cittadellarte-Fondazione Pistoletto el 30 d’octubre amb motiu d’Arte al Centro.

 

 

 

 

Sustainable Views