Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

Inauguració ACTE 33: Matteo Guidi – Giuliana Racco. The Artist and the Stone

19:3021:30 h
Lloc: Fundació Suñol
Calle Mejía Lequerica 14
08028 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Concebuda al gener del 2014, la peça ha continuat el seu procés amb la investigació dels artistes sobre les vies en què les persones eviten les restriccions i limitacions en la seva vida quotidiana, mirant de desplaçar-se a través de sistemes que els són imposats. The Artist and the Stone tracta sobre la mobilitat, la ciutadania, el desig i les obligacions, tot dialogant a partir del doble moviment d’un subjecte (un artista performer) i d’un objecte (un bloc de pedra de 22 tones) des d’Arroub (Cisjordània) fins a Barcelona.

El projecte s’origina a In Between Camps (2012), un treball sobre una caminada de dos dies realitzada a Palestina seguint els rastres de pedra d’un antic aqüeducte romà construït per portar aigua des d’un estanc herodià (ubicat a l’àrea d’Hebron) fins a la ciutat antiga de Jerusalem. La simple pràctica quotidiana de fer una passejada es va anar estenent al llarg d’un ampli i disputat territori, i en va resultar una experiència relacionada amb la geografia, la història i la política. Aquesta recerca a través de les ruïnes d’una era de colonització anterior va quedar interrompuda per l’aparició d’una pedrera gegantina, formada literalment per capes i referències a la geografia i a la història.

The Artist and the Stone va sorgir un any després, quan un company ―artista i refugiat nadiu― va expressar el seu desig de viatjar des de Palestina fins a Europa per desenvolupar la seva pràctica artística. Giuliana Racco i Matteo Guidi van decidir transformar la tensió entre el desig i les restriccions, manifestades en aquesta simple petició, contrastant el procés del seu moviment amb el d’un objecte amb el seu mateix origen: la pedra. Des de la seva concepció, The Artist and the Stone ha evolucionat com a conseqüència d’un intens treball d’equip que fins ara ha propiciat – i continua propiciant – exposicions, tallers, taules rodones i activitats pedagògiques. Aquestes es determinen i es van produint gràcies a la gran quantitat de material que el mateix projecte va generant.

Per a l’ACTE 33 al Nivell Zero, Giuliana Racco i Matteo Guidi proposen l’exposició d’un seguit d’obres relacionades amb una fase capital del projecte: el moment cúspide dels dos moviments. Començant amb In Between Camps, el Nivell Zero acollirà una selecció de treballs que seguiran els temes centrals de context, moviment, negociació i desig, i configurarà així diferents moments d’un procés que es va aconseguir desenvolupar sota uns límits geopolítics estrictes, mentre es mantenia ―fins avui― el seu futur obert.