Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

ACTE 34: La ciutat altra. Arxius OVNI

19:3021:30 h
Lloc: Fundació Suñol
Calle Mejía Lequerica 14
08028 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

El Nivell Zero de la Fundació Suñol presenta l’ACTE 34: La ciutat altra, un cicle de projeccions setmanals a partir d’una selecció dels arxius OVNI que s’agrupen al voltant d’un eix comú: les peces de vídeo art i documentals escollits possibiliten múltiples lectures sobre el concepte de ciutat i ofereixen una mirada complexa i antagònica de diverses metròpolis de la Mediterrània.

Els sis treballs principals que conformen la mostra permeten il·luminar angles ocults de ciutats com ara Barcelona, El Caire, Casablanca, Marsella, Nàpols i Beirut. Cadascun d’aquests vídeos es projectarà en loop un dia determinat de la setmana al Nivell Zero. La proposta es complementa amb vuit documentals més que es podran consultar a través d’un llistat de reproducció en dos ordinadors a la sala d’exposició.

Els arxius OVNI [Observatori de Vídeo no Identificat] recullen una constel·lació de treballs audiovisuals dispars i heterogenis que no obstant manifesten un caràcter i una intencionalitat comú: es tracta de peces que serveixen com a revulsiu davant la clonació i la repetició de les imatges difoses pels mitjans de comunicació corporatius. Amb aquest objectiu, al llarg dels seus vint-i-un anys d’existència, OVNI ha incorporat als seus arxius més de dos mil documents i obres que suposen un particular registre dels somnis, dels desitjos i dels malsons de la nostra època. La seva diversitat temàtica permet, per tant, una miríada d’aproximacions crítiques a la cultura i a la societat contemporànies. En aquesta ocasió, les obres triades per l’ACTE 34 del Nivell Zero, posen al centre de l’anàlisi el concepte de ciutat com a fenomen viu, divers i altern. Sota aquest prisma, la ciutat altra és una ciutat somniada, imaginada, silenciada, revoltada o abandonada, que defuig el paradigma neoliberal de la urbs com a l’escenari pels negocis, que s’allunya de la ciutat parc temàtic o de la ciutat simulada que sorgeix idèntica i uniforme en tants indrets del món.

Calendari de projeccions:
DILLUNS_ BARCELONA > Port trade portrait. David Batlle. 2014. Espanya. vo Castellà. 37’
DIMARTS_ CAIRE > Erhal – Ves-te’n. Marc Almodóvar. 2011. Egipte, Espanya. vo Àrab. s Castellà. 55’
DIMECRES_ CASABLANCA > Walls and people. Dalila Ennadre. 2013. Marroc. vo Àrab. s Castellà. 82’
DIJOUS_ MARSELLA > La Raison du Plus Fort. Patric Jean. 2003. França. vo Francès. s Castellà. 83’
DIVENDRES_ NÀPOLS > In Purgatorio. Giovanni Cioni. 2009. Itàlia. vo Italià. s Castellà. 69’
DISSABTE_ BEIRUT > Ça sera Beau. From Beyrouth with Love. Waël Noureddine. 2005. Líban, França. vo Francès. s Castellà. 30’