Activar los poderes de otro cuerpo / Cicle

11:0013:00 h
Lloc: Santa Mònica
La Rambla, 7
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Altres

En el marc de l’exposició Ple de forats, el cicle Activar los poderes de otro cuerpo convida a “travessar” de manera col·lectiva aquest itinerari que conté projeccions, escoltes, performances i meditacions. Si la primera part d’aquest cicle desenvolupada al juny se centrava en la vista i en reaprendre a mirar, aquesta segona part, explora les possibilitats del so, de l’escolta i la veu per crear imatges i donar forma a la realitat. 

El programa s’estructura en tres parts, començarà a les 11:00 hores i durarà aproximadament 2 hores. 

 

16.09.23 / 11:00 – 13:00 / Activar los poderes de otro cuerpo II: 

The Tuning Meditation, de l’autora Pauline Oliveros guiada en directe per la artista sonora i investigadora Ximena Alarcón.  

The Tuning Meditation (2007) convoca al públic a entonar sonant amb la veu, usant vocals i/o taral·la, i a escoltar de manera conjunta sense importar la seva experiència artística o idioma comú. Al principi d’aquesta meditació s’escolten núvols de sons. Eventualment aquestes es transformen en harmonia amb tons comuns que es mouen a través del camp sonor, a mesura que l’entonació succeeix a nivells sonors i metafòrics.

Sessió de peces audiovisuals: 

  • The Black Sections (2020). C.W. Winter 
  • Apparition (2019) d’Ismael Bahri 
  • Irani Bag (2021) de Maryam Tafakory 
  • This Lemon Tastes of Apple (2011) de Hiwa K 
  • Antelopes (2020) de Maxime Martinot 

 
The Pixelated Revolution. Conferència performativa de Rabih Mroué 

Rabih Mroué és un director, autor teatral, performer, assagista i artista visual libanès, el treball del qual sempre reflexiona sobre els usos de les imatges en (i contra) les narratives oficials: des de la realitat geopolítica del Líban fins a la producció massiva d’imatges a la revolució Síria. 

The Pixelated Revolution és una conferència-performance sobre l’ús dels telèfons mòbils durant la revolució Síria. En aquesta, Rabih Mroué analitza el paper de les imatges i la seva centralitat en la mobilització de persones durant els esdeveniments revolucionaris, a causa de la pròpia naturalesa d’aquestes imatges capturades, la seva reproductibilitat i la seva fàcil posada en circulació. 

Nascut a Beirut, Rabih Mroué és director de teatre, actor, guionista i artista visual. El seu treball recent inclou vídeos i instal·lacions d’art. Ha estat participant del The International Research Center: Interweaving Performances Cultures / FU / Berlin. És cofundador del Beirut Art Center (BAC) i el seu treball ha estat exposat al CA2M Centro de Arte Dos de Mayo, al MoMA i al Centre Pompidou. 

Cicle comissariat per Garbiñe Ortega, en col·laboració amb l’alumnat de l’Elías Querejeta Zine Eskola (Paul Bonnarme, Pol Crosas, Lucía Dellacha, Sara Domínguez López, Alejo Duclós, Lorena García i Deva Pereda), en el marc de l’exposició Ple de forats.

Activar los poderes de otro cuerpo / Cicle