Albada o ocàs

Lloc: Centre d'Art Tecla Sala
Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44
08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Exposició dels artistes i col·lectius residents als espais de creació del TPK. Art i Pensament Contemporani.

Les propostes utòpiques que duia en el seu si la modernitat, amb el progrés i l’equitat com a banderes, han entrat en crisi, i ara es contemplen amb la desconfiança que suscita quelcom naïf o poc madurat.

Però, davant la situació històrica que ens toca viure, les generacions actuals mai havien patit com ara la preocupació, la incertesa i la por envers el futur; des de la sensibilitat personal, cadascú es reconstrueix per fer possible un futur individual i col·lectiu.

En aquesta dialèctica, l’artista pot tenir un paper cabdal: el seu treball ja se sosté entre, per una banda, un projecte utòpic, bastit des de la seva intuïció, la seva obsessió i el seu desig, i, per l’altra, el sentiment de fracàs que ha de remuntar amb el seu gest. De fet, aquests són els materials bàsics de qualsevol creació artística.

“Albada o ocàs”, l’exposició del TPK que dona cos al Solstici 2022, és el resultat d’una recerca d’artistes que posen en diàleg les seves intuïcions amb els materials per reflexionar sobre aquests temes.

Albada o ocàs