Albert Serra. Els tres porquets

Lloc:
Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació Sant Adrià, 20 08030 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Convidat per la dOCUMENTA13 l’any 2012 Albert Serra crea Els tres porquets, una pel·lícula de 101 hores amb Goethe, Hitler i Fassbinder com a protagonistes. Filmada a Kassel de manera fragmentària per ser projectada cada dia durant els tres mesos que dura la dOCUMENTA, a la Fabra i Coats es presentarà en el seu format d’instal·lació multipantalla.

Amb aquest experiment cinematogràfic Serra explora la performativitat del mitjà, però també la fidelitat als textos autobiogràfics i la construcció simbòlica de la història. Plantejada com un flux continu de discurs, els actors no professionals reciten de forma literal les paraules que se’ls hi atribueixen a aquests personatges en tres llibres: ‘Converses amb Goethe’, de J.P. Eckermann, ‘Les converses privades’ d’Adolf Hitler i un recull d’entrevistes a Rainer Werner Fassbinder. A través de les seves dissertacions es dibuixa la personalitat i les idees de tres figures que marquen tres moments clau en la història alemanya i en la construcció d’Europa.

Es tracta de l’estrena en primícia a l’estat espanyol d’Els tres porquets, que surt per primera vegada del context alemany gràcies a la iniciativa de la Fabra i Coats, que ha cregut en la necessitat de poder ensenyar aquesta obra magna del nostre cineasta més internacional a Catalunya. Amb aquest objectiu, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Goethe Institut, la Fabra ha encarregat i capitanejat la tasca titànica de traducció i subtitulació de les 101 hores de pel·lícula, que es preveu duri deu mesos.

Albert Serra. Els tres porquets