Algorave

16:0020:00 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: 30€
Performance

Els Algoraves són esdeveniments on es balla música generada amb algorismes, incloent la pràctica de live coding, així com altres enfocaments per controlar i realitzar música generativa.

Això no és una idea nova, els Algoraves es centren en éssers humans fent i ballant música. Els músics d’ Algorave no pretenen que el seu programari sigui creatiu, prenen responsabilitat per la música que fan, modelant-la a través de qualsevol mitjà possible. El que és més important, no se centra en el que el músic està fent, sinó en la música i la gent ballant. Els Algoraves abracen els sons extraterrestres dels raves del passat, i introdueixen ritmes extraterrestres, futuristes i ritmes fets a través d’estranys processos, ajudats per algorismes. Depenen de la gent en la pista de ball per ajudar als músics a donar sentit a això i fer el treball creatiu real per crear una gran festa.

Seguint els Algoraves al voltant del món et convidem a celebrar un altre.

El format és el següent:

Taller “Live coding amb TidalCycles”

Amb Alexandra Cárdenas.

26 de juliol 16 a 20h

27 de juliol 16 a 19h

Idioma Espanyol

Cost 30 €

Limitat a 15 assistents

Sala Ricson – Hangar

Descripció del taller:

TidalCycles (o Tidal) és un llenguatge per fer patrons amb live coding. Utilitza text per descriure les seqüències, transformar-les i combinar-les a través de complexes interaccions o processos (com la reflexió o rotació) de parts simples.

En aquest taller, els estudiants aprendran el funcionament bàsic de TidalCycles i descobriran que el live coding (Codificació en Viu) és una nova perspectiva per a la creació musical. Analitzarem alguns exemples musicals per entendre com el pensament a través de patrons obre noves tècniques i idees per crear música. A continuació, procedirem a aplicar aquestes tècniques a la pràctica de la codificació en viu i realitzar actuacions en les quals la composició, la improvisació i la programació s’uneixin per crear música.

Sobre Alexandra:

Compositora, programadora i improvisadora de música nascuda a Bogotà, Colòmbia, al 1976. Va estudiar composició a la Universitat dels Andes on també va cursar estudis de matemàtiques i guitarra clàssica. Les seves obres s’han tocat en diversos llocs d’Amèrica, Europa i Àsia. Al 2003 va obtenir una Residència Artística al Centre Nacional de las Arts (CNA) a la Ciutat de Mèxic. Al 2010 va formar part del programa Pràctiques de Vol al Centre Mexicà per a la Música i les Arts Sonores (CMMAS). Al 2011 se li va atorgar una Residència Artística a Tòquio Wonder Site a Japó, on va escriure una peça per Nanae Yoshimura (koto), Suzuky Toshiya (flauta) i electrònica en viu.

Utilitzant programari de codi obert com SuperCollider i TidalCycles, el seu treball se centra en l’exploració de la musicalitat del codi i el comportament algorítmic de la música. Una part important d’aquesta exploració consisteix en la pràctica de la codificació en viu. Amb una intensa activitat com a professora i intèrpret de live coding, Alexandra està entre els pioners de l’ús del live coding en música electroacústica i és part de l’avantguarda de l’escena de Algorave. Actualment viu a Berlín, Alemanya, i està realitzant el seu doctorat en Estudis de So a la Universitat de les Arts de Berlín.


Algorave