ALINA RUIZ FOLINI. Ruido Rosa

20:0020:50 h
Lloc: La Caldera
eugeni d'ors 12
08028 barcelona
Preu: De 8€ a 12€
Arts en Viu

Esta voz es un cuerpo que vibra dentro de otro cuerpo.

Estos ojos, no sé cómo decirlo, necesitan estar donde están.

Esta lengua resuena deslizándose por la saliva caliente.

Esta boca desposeída habla para adentro.

Bocas, orificios, lenguas y manos, son aliados en el placer cuir.

Son muchas: la que ve, la que suena, la que dice.

Una palabra y el rugido que la deforma. Un sonido y la saliva que lo envuelve.

La garra se fija en la rodilla y todo hace como que iiiOOooo y todo hace como que BLUUUuuuuu como que gRRRRRRRRRRR.

La voz se lanza hacia ese otro espacio atrás, en el cerebro viejo, allá en los occipitales.

Y luego todo se vuelve HUUUUUUUMMMM.

RUIDO ROSA sorgeix del desig de desjerarquitzar la relació entre veure-dir-escoltar, per obrir narratives i mitologies a partir de la imaginació oral. Proposa una experiència coreogràfica que es basa en l’escolta com a forma de coneixement, on els sentits no són binaris i les forces circulen entre cavitats, orificis, recipients, tubs, aigües, diluint els límits entre dins i fora, transitant diverses formes de dissociació i ressonància entre llenguatge, veu i gest.

La peça es posiciona sobre l’assumpte de l’escolta profunda, no només de les propietats sensorials de la veu, la respiració i les paraules, sinó també de les sensibilitats lèsbiques i queer, com una inquietud sobre formes d’investigació i creació que qüestionen les metodologies normatives de la creació.

RUIDO ROSA és la continuació d’una sèrie de peces, pràctiques i col·laboracions iniciades en Projecte Tàctil, que investiga les relacions perceptives dominants basades en el visual, per dislocar el seu protagonisme cap a la tactilitat i intimitat, procés co-creat amb Leticia Skrycky entre l’any 2017 i 2019.

En col·laboració amb el Graner, dins el marc de l’Entre Sâlmon, amb el suport d’Iberescena.

ALINA RUIZ FOLINI (Argentina). Artista, ballarí, coreògraf i investigador no binari. El seu treball es mou entre la coreografia, la dansa, l’escriptura i les pràctiques curatorials. Li interessa la col·laboració en contextos de recerca artística i veu la coreografia com un marc a partir del qual es poden activar noves possibilitats, desnaturalitzar hàbits i provocar transformacions.

 

CORPOGRAFIES #7

Corpografies és una línia de programació de La Caldera centrada en les escriptures corporals i narratives de la presència. Treballs de creadors que investiguen la capacitat del cos i el moviment per articular un discurs sensible, on el cos és text i el pensament és acció

ALINA RUIZ FOLINI. Ruido Rosa