GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

alto el foc II - jornades en solidaritat amb palestina

16:3022:00 h
Lloc:
Pere IV, 345 08019 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Trobada

Després de més de quatre mesos de setge i genocidi al poble Palestí, més de 30.000 persones han estat assassinades i 2 milions han estat desplaçades en una brutal campanya de bombardejos per terra, mar i aire. En Rafah, l’últim bastió palestí, més d’un milió de persones es troben atrapades i en condicions extremadament crítiques, mentre l’exèrcit israelià bombardeja la ciutat sense intencions clares d’oferir una sortida segura per a la població palestina.

Perquè no podem ni volem normalitzar el genocidi, el divendres 23 de febrer organitzem una segona sessió d’Alt el Foc – jornades en solidaritat amb Palestina. Tornem a obrir el nostre espai per a estar ajuntis i recordar que som moltes les persones i les organitzacions que ens alcem en solidaritat amb el poble palestí i crear materials per a la mobilització estatal del pròxim 25 de febrer.
L’esdeveniment és gratuït i obert a persones de totes les edats (nenis i adultis) i inclou un taller de cometes, i espai per a fer cartells i pancartes, i impressió gratuïta en la impremta de risografía de L’Escocesa. Tancarem la tarda amb un sopar inspirat en el llibre de receptes Les cuines de Gaza, de Laila El-Haddad i Maggie Schmitt.

*Tots els fons recaptats seran per a finançar residències d’artistes de Palestina a través de la XARXA TEJA: xarxa d’espais culturals que ha estat creada en suport a situacions d’emergència des del sector artístic i cultural i de la qual som part.

 

programa

de 16.30 a 18.30h – Taller d’estels i xapes
Activitat gratuïta per a totes les edats (lis nenis hauran d’estar acompañades per una persona adulta).

En 2011 lis nenis de Gaza van batre el rècord mundial de nombre de cometes volades simultàniament a la platja d’Al-Waha. Els estels s’han convertit en un símbol de la resistència de la infància Palestina, que viu més violència i destrucció de la qual qualsevol persona deuria experiementar mai. En aquest taller, impartit per “Parque Creativo” i algunis artistes de La Escocesa, aprendrem a fer estels solidàries.

Al mateix temps, Nadia Otshudi ens ajudarà a crear les nostres pròpies xapes per a manifestar la nostra solidaritat amb Palestina.

de 17.00 a 19.00 h – Impressió gratuïta de cartells en risografia
Activitat per a totes les edats
La Escocesa ofereix la seva màquina de risografía a cost 0 per a la impressió de cartells per a la manifestació. Si desitges portar el teu disseny, tingues en compte el següent:

  • Has de portar el teu disseny en grandària A3 i format .pdf en un pendrive.
  • Es faran cartells a una sola tinta.
  • Màxim 20 cartells per disseny, depenent de la demanda

En el cas que el nombre d’assistents superi les capacitats de la màquina i l’organització de l’esdeveniment, la quantitat de posters a imprimir per persona podrien limitar-se.

a partir de les 19:30h – Sopar amb donació suggerida
Sopar a càrrec de lis sociis de La Escocesa, atenent la crida de l’artista Vivien Sansour, i inspirada en el llibre de receptes Les cuines de Gaza, de Laila El-Haddad i Maggie Schmitt. Durant el sopar es llegiran fragments d’aquest llibre.

La donació suggerida per al sopar és de 10€ i se servirà per ordre d’arribada.

alto el foc II – jornades en solidaritat amb palestina