Segons l'últim decret que es va aprovar el passat dia 29 Oct., la activitat cultural estarà anul·lada o molt reduïda els pròxims 15 dies. Això implica que els esdeveniments publicats es poden veure afectats. Recomanem revisar el web de cada espai. Molta força!

ANDREA FRASER. L’1% C'EST MOI

Lloc: MACBA
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: 10€
Exposició

Què volem de l’art? Això és el que es pregunta Andrea Fraser, que en la seva obra examina les motivacions dels nombrosos agents que trobem en aquest àmbit: artistes, col·leccionistes, galeristes, patrons, directors, públics. Identificada amb la crítica institucional i influïda per la teoria dels camps socials del sociòleg francès Pierre Bourdieu, l’obra de Fraser constitueix una anàlisi crítica del teixit social del món de l’art i en posa al descobert els conflictes interns, els mecanismes i les estructures jeràrquiques.

Els mètodes de Fraser es basen en processos de recerca vinculats a llocs concrets (site-specific), combinats amb la investigació feminista de la subjectivitat i el desig. També parteixen del principi psicoanalític que només podem assimilar estructures i relacions de manera immediata quan es posen en acció. L’extraordinària capacitat de Fraser de representar posicions socials diverses involucra els públics d’una manera activa, alhora que posa de manifest la diversitat de relacions i d’interessos que coexisteixen dins aquesta complexa estructura.

L’exposició inclourà obres primerenques de Fraser sobre el discurs institucional com Four Posters (1984) i Woman 1/ Madonna and Child 1506-1967 (1984); obres seminals inspirades en museus, entre les quals destaquen Museum Highlights: A Gallery Talk (1989) i Little Frank and His Carp (2001); i treballs entorn de la globalització com Garden Program (1993) i Welcome to São Paulo, I’m from the United States (1998).

Si bé el gruix de l’obra de Fraser se centra en les condicions socials i econòmiques del món de l’art, les seves últimes produccions exploren les estructures psicològiques subjacents de l’individu en relació amb el públic, en treballs d’una forta càrrega emocional com ara Projection (2008) i Men on the Line: Men Committed to Feminsim KPFK (1972, 2012/2014).

L’1% c’est moi és la primera exposició monogràfica de Fraser a l’Estat espanyol. L’exposició aplegarà una selecció d’obres clau realitzades al llarg de trenta anys de pràctiques crítiques, entre les quals hi ha treballs de base textual, instal·lacions, vídeos, performances i documentació.
L’exposició està coproduïda amb el Museo Universitario Arte Contemporáneo (MUAC) de Ciutat de Mèxic, on es presentarà a l’octubre de 2016. Amb motiu de la mostra, es publicarà un recull d’escrits crítics i guions de Fraser, component indispensable de l’obra de l’artista, en castellà.

Comissaris: Cuauhtémoc Medina i Hiuwai Chu

ANDREA FRASER. L’1% C’EST MOI