Ángel peligrosamente búho [duelos, espectros y materialidad]. A cura de Núria Gómez Gabriel

Lloc: La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Manuel Alba Montes, Paula García-Masedo, Duncan Gibbs, Violeta Mayoral, Ángela Millano, Leticia Skrycky (exposició), Jose Begega, Marta Echaves, Ariadna Parreu, Sabina Urraca (publicació), Álvaro Chior (comunicació) i Ainoha Hernández (performance). 

Per a una ètica de la desorientació ens cal l’experiència espectral i les seves vicissituds materials. L’espectralitat, com a metàfora dels espais que escapen a la nostra percepció i al nostre enteniment, es relaciona amb un teixit de mons invisibles que sotgen els límits del nostre cos físic i el nostre sistema perceptiu. A ángel peligrosamente búho lis artistes proposen una materialitat espectral com a ètica de la desorientació. Una sensibilitat que busca proporcionar al temps actual una dimensió col·lectiva en lloc de productiva, repetitiva en lloc de lineal, i reflexiva en lloc de progressiva.

Núria Gómez Gabriel (Barcelona, 1987) és doctora en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona amb la tesi Espectropolíticas. Imagen y hauntología en las prácticas artísticas contemporáneas (2020). Treballa com a docent en el màster universitari de Cultures Visuals d’ESCAC (Terrassa) i en el grau d’Art i Disseny de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha col·laborat com a investigadora cultural i curadora en institucions com el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, la Fabra i Coats (Barcelona), l’Arts Santa Mònica (Barcelona), TABAKALERA (Sant Sebastià), el Centro de Arte Dos de Mayo (Madrid), La Casa Encendida (Madrid), Hangar (Barcelona) o el Bòlit Centre d’Art Contemporani (Girona), entre altres.

Ángel peligrosamente búho [duelos, espectros y materialidad]. A cura de Núria Gómez Gabriel