Anti-Futurisme Cimarrón

Lloc: La Virreina Centre de la Imatge
La Rambla, 99
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Es tracta d’una mostra col·laborativa que adopta la idea anzalduiana del treball artístic com a cura, sota la curanderia de la filòsofa descolonial d’origen afrocaribeny Yuderkys Espinosa-Miñoso i l’artista visual d’origen xilè Katia Sepúlveda, que han convidat un grup d’artistes activistes i comunitaris, individuals i col·lectius, prèviament seleccionats, a formar part d’un procés de creació col·lectiva a partir de la reflexió, des de les seves experiències i llocs enunciatius diversos, sobre una sèrie de textos i contextos que anuncien amb esperança la desaparició d’Europa i el seu projecte de món basat en l’ego conquiro.

El procés complet inclou un seminari/laboratori teoricopràctic d’un any de durada, que va començar el 2021 amb sessions virtuals un cop al mes en què es reflexiona, debat i imagina a partir de les preguntes següents: com seria el món si Europa (com a trop) desaparegués? Com seria si no hagués existit mai? Com ha estat viure el temps fora del temps històric de la modernitat europea?

Aquest projecte tindrà dues seus expositives simultànies: centre d’arts Santa Mònica i La Virreina Centre de la Imatge.

Curanderia: Yuderkys Espinosa-Miñoso i Katia Sepúlveda
Artistes: Verena Melgarejo, Yelaine Rodríguez, Marcela Riquelme Huitraiqueo, Johanné Gómez Terrero, Katia Sepúlveda, Colectivo Ayllu, Daniela Ortiz, Naomi Rincón Gallardo, Evel Romain, Ajchowen, Imayna Caceres Garrido, Yoel Díaz Vázquez, Helen Ceballos i Nitzayra Leonor

Anti-Futurisme Cimarrón