Antonin Horquin: Memento de suelo flotante

19:0021:30 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

El terra flotant que estic construint s’està convertint gradualment en part de l’espai arquitectònic de Homesession, el meu lloc de treball i de vida. És una superfície elevada que s’ubica a la planta baixa, directament sota la finestra de l’habitació on dormo. Està feta  amb rajoles de guix de 59 x 59 centímetres que he modelat jo mateix a partir d’un model trobat y que es recolzen en uns suports de 10 centímetres d’altura. Després de dibuixar el primer prototip de mosaic, que després se’m va trencar, vaig cometre un error de càlcul i vaig preparar massa guix. El vaig tirar en una pila informe al terra mentre estava en procés d’endurir-se, sense esperar res més.

A partir d’una ràpida associació d’idees, aquesta forma em recorda a l’escultura d’una dona jove de qui no conec el rostre. D’inspiració antiga i posada damunt d’un pedestal, me la trobo de nit, il•luminada darrera un aparador d’una botiga de banys a Estrasburg, França. Aquesta imatge me’n recorda a una altra, la de La Dama de Elche, la cèlebre escultura ibèrica que vaig descobrir impresa a un envàs daurat d’una pilota venuda en un basar a Barcelona, Espanya. Mentre veig un documental de televisió sobre ella, l’arqueòloga presenta el contorn d’un bus d’un guerrer trobat al peu d’una pedrera, una escultura tosca, sense acabar, tirada pel picapedrer després d’una ruptura d’una part del bloc. És llavors quan crec que he trobat el camí a seguir durant la meva residència a Homesession: el diàleg espacial dels elements vinculats d’una forma o altra, més pròxima o llunyana, a aquestes quatre entitats.

 *Memento: del llatí memento que significa “recordar”.

1. Diari, quadern on es vol recordar o on es troba informació útil.

2. Llibre que resumeix totes les parts essencials d’una pregunta, un tema.

3. Oració del cànon de la missa que comença amb aquesta paraula llatina (el memento dels vius o el memento dels morts)

Antonin Horquin

Antonin Horquin va néixer el 1982 a Saint-Martin-d’Hères a Isères (França). Després d’un difícil recorregut va iniciar estudis de disseny gràfic i es va graduar a la ENSBA de Lió el 2009. Paral•lelament a la seva activitat com a dissenyador semi-independent va cofunda i cogestiona la Sunset Résidence a Lió, una estructura variable que engloba un espai d’exposició, una llibrera independent i un taller col•lectiu, un projecte d’existència efímera però eufòrica que s’inicia el 2011 i conclou el 2014. Des de llavors es dedica a les arts plàstiques i pacientment va teixint llaços entre diferents produccions, principalment constituïdes per imatges fixes i en moviment, textos i objectes. També protagonitza juntament amb Tom Castinel el duo de Pâle Mâle, un projecte col•laboratiu i amistós que ha estat presentat a França en centres com Le CAP de Saint-Fons, Art3 de Valence y Le 10 CRAC de Montbéliard; i a Alemanya als espais Halle14 de Leipzig i Kunsthalle de Göppingen.


Antonin Horquin: Memento de suelo flotante