Apariciones Sonoras. Amaranta Velarde

20:3022:00 h
Lloc: Sala Hiroshima
Vilà i Vilà, 67
08003 Barcelona
Preu: De 14€ a 17€
Arts en Viu

Programació dins del marc de Dansa. Quinzena Metropolitana.

Darrer espectacle d’Amaranta Velarde, coreògrafa i performer. A Apariciones Sonoras els objectes, l’espai i el cos ens revelaran les seves sonoritats explorant el fenomen de la sinestèsia.

Apariciones Sonoras explora les dimensions coreogràfiques i afectives entre el so i el cos. Prenent com a punt de partida el fenomen de la sinestèsia, s’atorga forma i plasticitat al so mentre que el cos, l’espai i els objectes se sonoritzen. La línia de percepció entre què es genera i com es produeix està en constant deriva i fluctuació, obrint el camp sensorial de l’espectador i permetent-li generar diferents associacions i significats. La prestidigitació i la transformació total d’un cos que dialoga amb múltiples presències sonores faran de pont entre l’ensomni i la vigília.

Amaranta Velarde treballa en el camp de les arts escèniques com a ballarina i coreògrafa. Es gradua en CODARTS (Universitat de Dansa de Rotterdam) el 2004 i des de llavors treballa intensament amb el coreògraf Bruno Listopad, entre altres creadors. Després de la seva activitat professional a Holanda es muda el 2011 a Barcelona on inicia les seves pròpies peces coreogràfiques: Lo Natural, Hacia una estética de la buena voluntad i Mix-en-scene. A part d’executar els seus projectes treballa amb creadors com Cris Blanco, el Conde de Torrefiel i Ona Maciejewska, ha format part del col·lectiu ARTAS de La Poderosa (2013-2016).

La Sala Hiroshima ofereix un col·loqui postfunció, Meet the artist amb Amaranta Velarde, el 7 de març.

Apariciones Sonoras.