Apories sobre l'aire

Lloc: Bòlit
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 Girona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Com ens relacionem amb allò que no veiem? Quina relació tenim amb l’aire?

Davant l’evidència científica que la contaminació de l’aire actual a les ciutats mata i que aquesta crisi de salut pública està interrelacionada amb la crisi climàtica i la pandèmia de la covid, aquest programa convida a pensar la relació que tenim amb l’aire i la necessitat d’establir un canvi d’un sistema que prioritza les lògiques de l’economia neoliberal per sobre de la salut dels seus habitants.

A El pes de l’aire Olga Subirós se centra en l’aire com espai de lluita poètico-política des de la mirada física, nanomètrica i ambiental amb la participació dels artistes Maria Arnal, Fito Conesa, Oriol Riverola (John Talabot), Mireia Saladrigues i Pep Vidal. Subirós va ser comissària del Pavelló Català a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2021 amb el projecte Air/Aria/Aire que serveix de precedent de l’exposició actual. La comissària apel·la al dret universal a respirar.També posa de relleu la incidència de la covid-19 en la consideració de l’aire i en la relació que tenim, tant a nivell científic com a nivell ciutadà, amb les partícules que no veiem però que formen part dels nostres ecosistemes.

Més enllà de l’activisme científico-líric, Apories sobre l’aire també vol oferir una mirada més especulativa a aquest element essencial. En aquesta escomesa, Ingrid Guardiola a En suspensió comissaria els projectes de nova creació d’Abelardo Gil-Fournier i Job Ramos, a més a més de mostrar per primera vegada el treball de Núria Merino Les costes de l’aire.

Amb Maria Arnal, Fito Conesa, Abelardo Gil-Fournier, Núria Merino, Job Ramos, Oriol Riverola (AKA John Talabot) , Mireia Saladrigues i Pep Vidal.

Comissàries: Olga Subirós i Ingrid Guardiola.

Apories sobre l’aire