Ara que encara tenim cos...

18:0019:30 h
Lloc: MACBA
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Taller

Espai d’intercanvi, acció i pensament que vol propiciar un temps per pensar en l’educació des del cos. En un temps en què la presencialitat no sempre s’ha pogut garantir, s’ha fet més evident la necessitat d’obrir espais per a la pràctica, la lectura i la conversa per teixir maneres d’estar dins l’aula. No pensem en el cos únicament vinculat a una forma d’expressió artística, sinó també en el cos social de mestres, educadors i alumnat: una amalgama de gestos, temps, sabers i espais encarnats que cal viure i compartir per rastrejar noves experiències en els contextos educatius.

Tota acció educativa ressona i vibra en figures singulars i concretes, i cal cultivar una pràctica educativa que ens ajudi a estar presents. Però això –en els marcs de treball educatius actuals, menys propers a la cura i al reconeixement de l’ofici de mestre– no sempre és evident. Amb humilitat creem aquest espai per propiciar un temps suspès, escoltar el coneixement col·lectiu entre docents i recollir punts de vista i maneres del pensar des del cos.

Aquest grup de treball parteix de l’acompanyament de dues artistes vinculades a les arts del moviment i l’educació, i està obert a les derives dels integrants del grup.

A càrrec d’Itxaso Corral, artista performativa, investigadora i educadora, i Àngela Peris, ballarina, coreògrafa i educadora.

Informació pràctica:
  • Dates: els dimecres, del 3 de novembre a l’1 de desembre del 2021
  • Dirigit a: professorat
Ara que encara tenim cos…