ART SITUACIONS III - Concèntric: La Capella

Lloc: La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

ART SITUACIONS III

ART Situacions presenta la seva tercera convocatòria dedicada a l’art emergent. Es tracta d’una important iniciativa privada de mecenatge, consolidada a escala internacional, que estimula de manera constant la creació artística.

Aquesta edició se centra en artistes emergents espanyols i francesos, i ha comptat amb un comitè d’experts format per María de Corral, Lorena M. de Corral, Chus Martínez i Vicent Todolí. L’exposició ART Situacions III es va presentar a ARCOmadrid 2023, i ara a La Capella.

Els artistes participants són Elena Aitzkoa, Nora Aurrekoetxea, Lucía Bayón, Elsa Brès, Pablo Capitán del Río, Salomé Chatriot, Marie-Luce Nadal, Benoît Piéron, Aleix Plademunt i Yoan Sorin.

Aquesta exposició forma part de Concèntric, un programa públic de La Capella que estableix relacions de complicitat amb espais artístics afins.

 

SOBRE ART SITUACIONS

ART Situacions busca promoure les arts visuals tot afavorint dinàmiques de producció i difusió a través de la relació directa amb artistes emergents de l’àmbit nacional i internacional, sempre amb la voluntat d’aproximar la pràctica artística a un públic més ampli i divers.

L’any 2011 es va posar en marxa la primera edició d’ART Situacions amb una selecció d’artistes espanyols i portuguesos, i va comptar amb un comitè d’experts format per Teresa Blanch, María de Corral, Yolanda Romero i Vicent Todolí, i amb exposicions a Arts Santa Mònica (Barcelona), el Museo Patio Herreriano (Valladolid), Domus Artium 2022 (Salamanca) i el Museo Extremeño Iberoamericano de Arte Contemporáneo (Badajoz).

L’edició de 2012 va posar en diàleg artistes espanyols i italians, i el comitè va estar constituït per María de Corral, Vicent Todolí, Lorena M. de Corral i Ilaria Gianni. En aquesta ocasió, les exposicions van ser a Villa Croce (Gènova), el Museu d’Art Contemporani de Roma i Matadero Madrid.

Des de 2017 fins a 2022, i dins ARCOmadrid, ART Situacions va convocar el premi anual ART Situacions, atorgat a la millor obra d’art emergent de la fira.

 

 

ART SITUACIONS III – Concèntric: La Capella