Artistes en residència Convocatòria 2021-2022

Artistes en residència és un programa conjunt de La Casa Encendida i el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona que té la finalitat de donar suport a la creació i la investigació centrades en el treball amb el cos des d’allò performatiu.

S’articula en relació amb la programació estable de La Casa Encendida i del MACBA, de manera que es valoren aquells projectes que responguin millor a les línies d’investigació i experimentació de tots dos centres. A més, Artistes en residència és un programa orientat a establir diàlegs entre els creadors i els agents vinculats a les dues institucions i els seus programes.

La residència té una durada màxima de vuit setmanes a les instal·lacions d’aquestes dues institucions entre el juny del 2021 i el maig del 2022. Els horaris i els espais de treball s’acordaran a partir de les necessitats del projecte i la disponibilitat dels espais dels centres.

Els sis projectes seleccionats es faran públics al web de La Casa Encendida i del MACBA el 26 d’abril del 2021.

En cas que necessiteu informació addicional, podeu escriure un correu electrònic a programespublics@macba.cat o lacasaencendida@montemadrid.es amb l’assumpte “Artistes en residència 2021-2022”.

PROGRAMA

QUI POT PARTICIPAR-HI
Qualsevol artista que es trobi entre les fronteres i els límits convencionals de l’art i que estigui buscant la manera de fer-les permeables.

DATES
La convocatòria estarà oberta de l’1 de març a les 12.00 h del migdia (GTM +2) al 30 de març del 2021 a les 15.00 h (GTM +1).

DOTACIÓ ECONÒMICA
Hi haurà una dotació econòmica de 3.000 € (impostos inclosos) per període de residència. Des de la convocatòria del 2020, la dotació de 2.000 € d’honoraris s’ha incrementat en 1.000 € per ajudar en els viatges i l’allotjament, atès que la residència ha de tenir lloc en les dues seus.

Per a qualsevol informació addicional, pots escriure un correu electrònic a lacasaencendida@montemadrid.es o a programespublics@macba.cat, amb l’assumpte “Artistes en residència 2021-2022”.

REQUISITS DEL PROJECTE
Es tindran en compte aquells projectes que facin prevaldre la investigació sobre la producció. En especial, aquells que explorin les fronteres i els límits de les disciplines artístiques convencionals, desbordant les distincions tradicionals entre dansa, performance i teatre. Per sol·licitar un període de residència t’has de registrar i emplenar el formulari d’inscripció que trobaràs a la pàgina de la Casa Encendida. Aquest formulari et permetrà adjuntar:

  • Dossier del projecte i currículum (PDF, doc o docx) amb una mida màxima de 5 MB
  • Vídeos (màx. 5 flv/mp4/mov/avi) (màx. 20 MB)
  • Àudios (màx. 5 mp3/m4a) (màx. 20 MB)
  • Altres documents (màx. 10 PDF/docx) (màx. 5 MB)

S’accepten projectes en espanyol o en anglès.

JURAT
Begoña Hernández, responsable d’arts escèniques, La Casa Encendida; Pablo Martínez, cap de Programes, MACBA; Tonina Cerdà, responsable de Programes Públics i Educació, MACBA; Jorge Dutor, artista, i Silvia Zayas, artista.

DIFUSIÓ
La Casa Encendida i el MACBA podran difondre els projectes seleccionats a través dels mitjans que considerin oportuns.

CONFIDENCIALITAT
La Casa Encendida i el MACBA garanteixen la confidencialitat de la documentació aportada a la convocatòria. Es garanteix el compliment d’allò que es disposa la LO 15/1999, de 13 de desembre, reguladora de la protecció de dades de caràcter personal per a les dades que s’aportin i es trobin en l’àmbit d’aplicació l’aquesta llei.

PREGUNTES FREQÜENTS
Per a qualsevol informació addicional, pots escriure un correu electrònic a lacasaencendida@montemadrid.es o a programespublics@macba.cat, amb l’assumpte “Artistes en residència 2021”.

Artistes en residència Convocatòria 2021-2022