Pere Noguera. Arxiu - Elements classificats

Lloc: Palmadotze
Masia Mas Pujó
08730 Santa Margarida i Els Monjos
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

L’exposició que Noguera presenta a Palmadotze mostra un recull de treballs que abracen més de 50 anys de trajectòria presentats per Carles Guerra.

Des de treballs amb tampó, inicials sobre paper i terra fumada, fins a obra feta expressament com és el fotograma en acció “fòssil efímer”. Deessa. Gavarres, Rissec. El paisatge proper i els elements que el conformen són una constant en el pensament de Noguera. A Elements classificats “Cuit-cru” experimenta amb la transformació de la matèria amb objectes primaris com el bol i el plat en una acció tant subtil com trasbalsadora.

Pioner en l’ús de la fotocòpia, recupera “Bassa de llum”, una instal·lació del 1990 paradigma del concepte «mirall», o “Agenda”, del mateix any, en la que hi trobem elements referencials com els objectes en desús, esquelets de ferro que adopten nous simbolismes. El fil latent en els treballs de Noguera, que ha fet que esdevingués referent per artistes de generacions posteriors, és la seva solidesa a l’hora de donar una nova veu al rebuig de la societat ja siguin uns tampons d’oficina dels grisos anys 60, un arxiu d’un fotògraf professional o films oficials de la segona Guerra Mundial, tots ells trobats als Encants de Barcelona o al drapaire de la Bisbal, el seu poble, des d’on de manera natural s’ha posat a l’avantguarda del que s’ha definit com a glocal.

Pere Noguera. Arxiu – Elements classificats