As If We Matter

19:3021:30 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Una exposició dels artistes residents que incluen obre de Camila Argomedo, Jordi Biendicho, Camila Budge, Evin Collis, Karla Kracht, Elin Lindecrantz, Rebecca Lyne, Nuria Pujalte Ojeda i Iniaki Susbielles.

29 de novembre – 20 de desembre Tangent Projects gallery

El paisatge i la geografia són representacions espacials de les relacions humanes amb la natura. Com humans que som, estem inclinats a ser sentimentals, i ens agrada pensar-ho com una relació interdependent, però en realitat no ho és, a la natura no li importem, la natura és indiferent. I en el fons tots ho sabem.

En oposició a la indiferència de la natura, intentem controlar-la i doblegar-la a la nostra voluntat. Ens complaem en les nostres manipulacions de la naturalesa i contemplem els nostres reflexos humans dins del paisatge i celebrem la seva conquista. Se’ns posen els ulls bromosos i romàntics per les reconstruccions de la natura creades per l’home (els parcs, el camp, els animals domesticats de les granges), s’escriuen poemes, es creen obres d’art. Però pitjor encara, les guerres es combaten pels recursos basats en els límits geogràfics que van ser (i són) formats per agressors imperials i colonials, i defensats per aquells que reivindiquen la superioritat a causa dels lligams nostàlgics a una idea de país, de sobirania, de fronteres – i tot i així, a la natura no li importa una merda.

Totes les obres d’aquesta exposició pretenen comentar el seu lloc humà dins del seu entorn.

As If We Matter