GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Aula oberta/ diàleg sobre Heterònims

11:0014:00 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Taller

Aula oberta a càrrec de Nora Ancarola (artista i coordinadora del projecte Polititzacions del Malestar), Laia Manonelles (Crítica i coordinadora del projecte Polititzacions del Malestar), Daniel Gasol (artista i coordinadora del projecte Polititzacions del Malestar), Laura Mercader (Professora d’Història de l’Art) i Maia Creus (Historiadora de l’Art)

En aquesta sessió de treball, es parlarà de l’obra de Marga Ximènez i de la seva exposició en curs al Centre d’Art Maristany Heterònims – d’una intersecació de processos 1998 / 2017 i es posarà en relació amb el projecte organitzat i produït pel Centre d’Art Santa Mònica Polititzacions del Malestar.

En aquesta exposició Marga Ximènez confessa els seus heterònims[1]. Durant 10 anys el seu treball ha aparegut públicament sota altres rúbriques més que pel seu propi nom. Va anar creant 19 identitats diferents que li permetien experimentar creativament sense ser deutora del seu passat artístic. Una convivència pacífica entre el seu “jo” i els seus “altres” que durant aquest temps ha donat els seus fruits en diverses exposicions i certàmens públics. Uns heterònims que han desafiat a crítics, informadors i historiadors, que han vist en aquestes signatures i biografies inventades noves aportacions al panorama de l’art, sempre a punt de rebre noves fornades d’artistes, que tan aviat apareixen com desapareixen d’una escena en què les dificultats s’ emmirallen en una pista de gel sobre la qual l’equilibri no està assegurat.

POLITITZACIONS DEL MALESTAR  és un projecte que parteix de la voluntat d’aprofundir en altres maneres de gestionar el malestar des dels processos creatius, configurant un itinerari articulat per diverses experiències que perfilen el malestar a partir de la seva dimensió política, col·lectiva, retornant a la societat allò que aquesta invisibilitza. Polititzacions del Malestar proposa una aproximació a diferents propostes i accions per tal d’exposar i compartir la gestió del desassossec, de la vulnerabilitat, des de varis prismes, sent essencial el procés, el compromís i una dimensió col.laborativa, a investigació.

[1]Heterònim: S’entén per heterònim l’autor fictici del qual es valen certs autors reals per a crear una obra paral·lela o diferent de la seva.


Aula oberta/ diàleg sobre Heterònims