GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Barcelona Producció. INAUGURACIÓ: "La revolució gafada" de Dani Montlleó i "Artengo2000" de Camille Orny i Magda Vaz

19:0021:00 h
Lloc: La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Dani Montlleó, El gafe i la revolució (La revolució gafada)

El misteriós trajecte per París d’un cotxe amb un estrany artefacte al sostre recorrent la ciutat, emetent i escampant com un virus vibracions i ones subsòniques el març o l’abril del 1968, va atraure la meva curiositat. El trajecte, percebut tan sols per una petita part de la població, pels Gaston Lagaffe (Sergi Grapes) de la ciutat i del país, es va produir un mes o dos abans de la Revolució del Maig del 68. Si, com diuen alguns, la Revolució Soviètica del 1917 originàriament no va ser res més que un happening de Lenin, la revolució parisenca del 68 potser té l’origen en les males vibracions d’un gafe.

Camille Orny i Magda Vaz, artengo2000

En una Barcelona embrancada en l’economia col·laborativa globalitzada, un pis compartit és patrocinat per una multinacional russoamericana. A canvi d’uns escassos béns materials, els seus habitants exhibeixen la marca en la intimitat de casa seva mitjançant un lot de roba comuna.

Artengo2000 és una mini-sèrie en la qual es suceeixen escenes de cinema de gènere untades per la microsociologia i la psicoanàlisi. Desplega els trànsits sinuosos dels seus protagonistes pels dispositius de l’economia del sharing i les seves xarxes d’intimitats vinculades per plataformes web nascudes a Silicon Valley. El seu punt de partida és el pis compartit, un contracte tant flexible com constrictiu, alhora actualitat del neoliberalisme i relíquia del totalitarisme estalinista (la kommunalka).


Barcelona Producció. INAUGURACIÓ: “La revolució gafada” de Dani Montlleó i “Artengo2000″ de Camille Orny i Magda Vaz