GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

“Bei mir geht es in den Keller hoch” de David Ostrowski

19:3022:00 h
Lloc: Blueproject Foundation
Princesa, 57
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

La Blueproject Foundation presenta “Bei mir geht es in den Keller hoch”, la primera exposició personal de l’artista David Ostrowski a Espanya que es podrà veure a la Sala Project del 14 de juliol a l’1 d’octubre del 2017. La mostra permet descobrir el treball pictòric de l’artista, presentant una selecció de quadres, així com una gran instal·lació que ocuparà el centre de la Sala Project.

Nascut el 1981, Ostrowski ha creat “una obra pictòrica que s’aproxima fortament a la idea d’aquest tipus de punt zero, a la vegada que ens recorda la impossibilitat d’arribar realment allà”, com explica Daniel Schreiber en referència al grau zero del teòric francès Roland Barthes. “Segons Barthes, cada obra d’art sempre transmet també les il·lusions de la cultura en què va ser creada i de la llengua que empra. La malla dels mites quotidians és ineluctable, l’embolic de codis impenetrables. I no obstant això, el desig d’un punt zero és vital. Sense aquest desig, l’art seria inconcebible”, explica Schreiber.

“Les obres d’Ostrowski sorgeixen d’una eliminació forçada del coneixement de la pintura i una ambició expressa d’entendre aquesta idea del buit com un enfrontament amb la història de la pintura. Amb les seves confuses i complexes circumlocucions al voltant del no-motiu, Ostrowski aconsegueix obrir l’espai del llenç a les irrupcions singulars de la percepció, a un inesperat alliberament del veure” (Daniel Schreiber).


“Bei mir geht es in den Keller hoch” de David Ostrowski