BERENGUERA - Gerard Franch i Maria Jover

20:0021:00 h
Lloc: Antic Teatre
Carrer de Verdaguer i Callís, 12
08003 Barcelona
Preu: De 14€ a 16€
Arts en Viu

Dissabte 4 de novembre a les 20:00
Diumenge 5 de novembre a les 20:00

El novembre del 21, els artistes Franch i Jover queden commoguts quan, per casualitat, llegeixen un poema anònim recollit dins una antologia publicada fa més d’un segle. Decideixen descobrir-ne l’autor i després d’una exhaustiva investigació, topen finalment amb la trobadora, mística i científica Berenguera de Vilamur, nascuda al s. XIII a Vilamur, comtat de Girona.

L’espectacle de Berenguera és doncs, una posada en escena de l’obra i vida d’aquest personatge tan especial tot fent ús de diversos llenguatges codificats, des del cant, la dansa o la poesia. Amb aquest relat, les creadores també qüestionen la credibilitat del llenguatge amb el que podem explicar la història.

I és que com bé diu Vilamur: “Adissiu mai, a profunda abistança”.


La Maria i en Gerard es van conèixer al 2018 a la 34a edició de la Prima de Teatro de San Miniato al taller de “Body Politic”, que va evolucionar a dues residències més a nivell europeu i amb la conseqüent estrena al festival Focus Jeune Théâtre Européen a Chalon-sur-Saône. A partir d’aquella experiència no han deixat de treballar juntes. Graduades en Interpretació per la ESAD de Barcelona, són dues artistes que combinen la seva experiència pròpia amb gran complicitat i entesa escènica. Les dues disposen d’una llarga trajectòria performativa, començant per formació en l’àmbit musical, passant per nombroses creacions col·lectives i pròpies i acabant en diversos projectes europeus.


VUITENA edició del KONVENT A L’ANTIC, l’oportunitat anual per conèixer a Barcelona creacions d’artistes residents al Konvent de Cal Rosal, un antic convent de finals del XIX reconvertit en un centre artístic pluridisciplinari, autogestionat.


Idiomes: català
Durada: 60 minuts
Edat recomanada: +5 anys
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA

 

BERENGUERA – Gerard Franch i Maria Jover