Inauguració de "Espècies Invasores"

12:0015:00 h
Lloc: FASE
Av. del Carrilet, 183
08907 L'Hospitalet de Llobregat,
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració
Terres de l’Ebre és un organisme complex, en constant canvi a tots els nivells. Amb aquest projecte la memòria i la construcció històrica del territori es filtren a partir d’un leitmotiv: l’espècie invasora. Es busquen establir tensions entre l’imaginari col·lectiu, la fantasia i l’universal. Es prova de trobar-hi una escletxa narrativa. Qüestionar els clixés. ¿En quina consideració es tenen els contactes culturals que han afectat històricament el territori? ¿En funció de què una lectura queda fixa en tant que imaginari? ¿Sota quins paràmetres es considera un canvi evolució natural i un altre intrusió cultural? ¿Com es construeix la mirada cap a l’altre? S’aspira, més que a respondre, a socialitzar els dubtes.
La presentació d’Espècies invasores es realitzarà en dos moments, una exposició a L’Hospitalet de Llobregat i un itinerari pel Delta de l’Ebre, tot posant-se en relació les diverses lectures que es poden fer d’un mateix constructe narratiu.
“Espècies invasores” és un projecte de Elena Blesa Cábez, Joana Gil i Oriol Fuster que ha estat seleccionat en la modalitat d’intervenció en el paisatge i la natura de la convocatòria Art Jove 2019 i realitzat en col·laboració amb el Centre d’Art de Terres de l’Ebre Lo Pati. Compta amb un procés de tutoria realitzat per Nancy Garín.

 

Inauguració de “Espècies Invasores”