Datos, luz y zumbidos | Agustina Palazzo | Visita guiada

13:0016:30 h
Lloc:
Carrer dels Vigatans 2 08003 Barcelona
Esdeveniment no confirmat.
Preu: Activitat gratuïta
Apertura

Des que es va crear la possibilitat d’habitar una realitat disposada en la dimensió de l’intangible a través d’impulsos electromagnètics, hem migrat les nostres memòries, tecnologitzat nostres desitjos i reformant la nostra personalitat amb el gest instintiu de pertànyer. La tecnologia de la informació ens coneix des que configurem el primer compte de correu fins a l’últim dispositiu mòbil, és per això que la maquinària informàtica és capaç de categorizarnos pels moviments que fan les nostres mans sobre el teclat, anticipar el nostre pensament i així mostrar-nos el nostre següent anhel, per després oferir-lo a la porta de la casa.

La idea de comunicar-nos transmetent la nostra vida en imatges no és més que la il·lusió de proximitat a la que com a ens socials aspirem, una voràgine d’aquestes voluntats inunden aquesta realitat visible entre pantalles amb senyals que tradueixen i emulen realitats compartides.

Agustina Palazzo ens presenta una sèrie de peces reflexionant entre el visual i el sonor, majoritàriament en blanc i negre, que determinen aquest concepte binari en el qual estem embeguts com a societat, els sistemes de comunicació digitals i la nostra relació amb les pantalles.

Sota aquesta premissa l’exhibició es basa en una sèrie d’obres que reflecteixen una conversió analògica de la cultura digital, les seves simbologies i els seus hàbits. Aquí s’apropia de símbols de el passat i el present i fa ús de la paraula, frases i preguntes que se situen entre el banal i una reflexió filosòfica.

“Dades, llum i brunzits” sembla acostar-se a un treball antropològic per desxifrar els rastres dels nostres vestigis, que ocults a la vista, ens recorren i travessen des de l’aire, una memòria que tot i no ser tan antiga, es dispersa en forma d’ones sepultades entre les següents, generant la necessitat de seguir connectats, per no veure’ns realment reflectits a la pantalla negra d’un dispositiu sense bateria.

Datos, luz y zumbidos | Agustina Palazzo | Visita guiada