Imaginant futurs possibles per a generar presents visibles amb Helen Torres

16:0018:00 h
Lloc: Casa Orlandai

Preu: Activitat gratuïta
Taller

IMAGINANT FUTURS POSSIBLES PER A GENERAR PRESENTS VISIBLES amb Helen Torres, sociòloga, traductora i educadora, especialista en perspectives i narratives feministes.

 

Abraçant l’afirmació de la filòsofa Isabelle Stengers, “Digue’m què contes i et diré en la construcció de què participes”, us convidem a assistir en aquest taller en què sintonitzarem les nostres energies per treballar a partir de la força del col·lectiu, compartirem relats utòpics al voltant d’altres de presents i generarem eslògans per a futurs possibles.

Els textos que ens acompanyaran seran fragments de les escriptores de ciència-ficció Ursula K. Le Guin i Marge Piercy; la biòloga i filòsofa de la ciència Donna Haraway; la filòsofa i química Isabelle Stengers; la psicòloga i etòloga Vinciane Despret, i l’escriptora i bruixa anticapitalista Starhawk. Són veus diverses que s’entrellacen, generen noves maneres de narrar i proposen punts de vista que ens ajuden a pensar en aquests temps de catàstrofes.

 

__

Activitat dins del bloc HABITAR LES NATUROCULTURES O LA POTÈNCIA ESPECULATIVA del cicle ECOLOGIES, TENDRESES I RISCOS TÀCTICS, un programa elaborat per l’equip de mediació de la Sala d’Art Jove 2021: Daniel López del Rincón i Víctor Ramírez Tur, historiadors de l’art. 

Imaginant futurs possibles per a generar presents visibles amb Helen Torres