Pequeñas Extrañezas de Cuentos Sin Contar - Felipe García Salazar

11:0015:30 h
Lloc:
Carrer Marti Codolar 41 - 43 08902 - L’Hospitalet del Llobregat
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

10 de setembre – 10 d’octubre, Tangent Projects gallery Barcelona

Inauguracion –  divendres 10 de setembre, 12:30 – 14:30 & 16:30 – 19:30h

El territori de la memòria alberga històries que mai van ser explicades, que subjetivitzen la nostra identitat i especulen sobre el nostre ser. Amagades en recipients descontextualitzades i sense cap intent de categorització, aquestes històries jeuen i només poden ser percebudes per la subjectivitat de qui s’hi aproxima. Són invisibles, etèries, potents i constants. Mundanes però estranyes – històries que determinen, coaccionen i modifiquen.

La incomoditat que es desprèn de l’Estranyesa, funciona com a catalitzador de qüestionaments de la nostra pròpia identitat. Al territori de l’Estrany, creem rituals que pretenen alliberar-nos de càrregues profundes de les nostres històries ocultes. Aquests rituals íntims adormen les càrregues, però no ens permeten batallar amb les nostres estranyeses, i sobretot, ens impedeixen veure-les en relació amb els altres. Carreguem històries que callem, que a la vegada ens diferencien i ens unifiquen, que ritualitzem fins a (gairebé) convertir-les en mites.

La disposició de l’obra a l’espai expositiu serveix aleshores com un “lloc de manifest” d’aquestes històries, perquè encara que invisibilitzades, reconeguem els recipients on les alberguem, donant-los així, almenys, un lloc de descans.

En l’Estranyesa ens trobem, guardant en petits recipients les nostres històries no explicades, però reconeixent que són elles les que parlen per nosaltres, tot i que no ens en adonem, donen forma a la nostra pròpia identitat.

Pequeñas Extrañezas de Cuentos Sin Contar – Felipe García Salazar