GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Boustrophēdón

12:0020:00 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Exposició

«Boustrophēdón és una modalitat d’escriptura bidireccional en què cada línia comença al mateix costat que ha acabat l’anterior; així, les línies s’alternen de dreta a esquerra i d’esquerra a dreta, en direccions oposades, implicant també la inversió de les lletres. Moltes llengües antigues usaven aquest sistema («principi bustrofèdic»), entre d’altres la llengua hitita, el grec arcaic i el llatí arcaic». L’assaig expositiu Boustrophēdón presenta els projectes de Julia Gorostidi, Tali Serruya, Enea Palmeto, Alejandra Avilés i Ibai Hernandorena, entre els quals s’esmunyen qüestions relacionades amb ocasionar i habitar espais indefinits i limítrofs, analitzar o assajar desplaçaments laterals, generar moments de trobada i col·lectivitat espontanis, repensar la conformació d’identitat al món contemporani o portar al límit situacions quotidianes.

 

Els diferents projectes conformen una trama oberta i orgànica en la qual s’entrecreuen i es troben els interessos comuns, així com les diferències que han anat apareixent durant vuit mesos de connivència, i que ara prenen forma en un espai expositiu. Boustrophēdón funciona com a exercici final de BAR TOOL #0, un programa de formació pràctica comissariat per BAR project. Després del temps de treball, estudi i assajos en comú en un context d’intercanvi professional i humà, entenem aquest moment no com un tancament conclusiu, sinó com un punt i seguit en el qual la pràctica de cada participant entra de nou en diàleg amb la dels altres.

 

BAR TOOL és un programa de formació pràctica articulat al voltant de processos de recerca, producció i presentació. Aprofundint en maneres de pensament i acció interdisciplinàries, el programa s’adreça a participants de diferents camps del coneixement amb pràctiques relacionades o no relacionades amb allò artístic. Al llarg dels vuit mesos es fomenta un entorn d’hospitalitat, en el qual la circulació de coneixement succeeix a través de la conversa i l’acció, en la convergència generacional i epistemològica. BAR TOOL incideix en el coneixement pràctic que ha guiat fins ara la pràctica de BAR project. El programa se centra a generar un context d’intercanvi professional a través de «discussions pràctiques» i «tallers teòrics» amb tutors locals i internacionals i una llista de convidats, visites i trobades feta a la mida dels interessos dels participants.

 

BAR TOOL #0

Un programa de formació pràctica de vuit mesos

Novembre de 2016 – juny de 2017

Concebut per BAR project

En col·laboració amb Fundació Antoni Tàpies i Fabra i Coats-Fàbrica de Creació, Barcelona

TOOLests (participants): Julia Gorostidi (CH), Tali Serruya (AR), Enea Palmeto (SP), Alejandra Avilés (MX), Ibai Hernandorena (FR)

Mentorització de Carles Guerra (director de la Fundació Antoni Tàpies), Dora García (artista), Veronica Valentini, Andrea Rodriguez Novoa i Juan Canela (curadors de BAR project), i el seguiment de la coordinadora del programa, Alba Vilamala i Plana.

 


Boustrophēdón