GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

BRASIL, 2 CARES : Onde o horizonte se move

Lloc: Mercat de les Flors
Carrer de Lleida, 59, 08004
Barcelona
Performance

Onde o horizonte se move (On l’horitzó es mou) és un projecte site-specific entorn a l’horitzó com a camp de ficció compartida. A partir de la selecció d’un paisatge i un lloc des d’on el públic l’observa, el projecte promou la seva gradual transformació a través de figures que apareixen i desapareixen en l’horitzó. Aquesta peça compta amb voluntaris veïns o habituals del barri de Poble Sec i convida al públic a una desacceleració: des d’un mirador, una planícia, una avinguda, un paisatge es desplega, una ciutat es revela. Aquí els espectadors, com si foren guardians del passat, recorren l’horitzó per tal de desxifrar aquests figures esborrades pel sol que es tornen persones, històries, mons.

Gustavo Ciriaco és un artista brasiler establert a Rio de Janeiro, amb una forta projecció internacional. Ha presentat les seves obres a Europa, Amèrica Llatina, Orient Mitjà i més recentment a l’Extrem Orient. Treballa transversalment amb diverses disciplines artístiques, interessat en altres coneixements, altres camps, altres veus. Sovint a través de les persones, observant altres maneres de moure’s en el dia a dia, afegint potencial, eines i coneixement sobre com tractar el temps i l’espai. Ha utilitzat la coreografia, el teatre, el vídeo, la narració de contes i les accions urbanes en obres-conversa on l’encontre és la inspiració per a ficcions i situacions compartides. 

On l’horitzó es mou es va incloure en el programa oficial de Guimarães – Capital Europea de la Cultura 2012 (Sweet & Tender Colaborations, organitzada per Maus Hábitos) i de la misió artística Rio Occupation London, a la London Cultural Olympiads 2012. El projecte va estar en residència a la Cidade das Artes, en la programació del Festival Panorama (Rio, 2013), en gira amb el Circuït SESC de Artes, recorrent nou ciutats de l’interior de l’estat de São Paulo.

13, 14 i 15 de març : Dv 18h / Dis 12h i 18h / Dg 12h

Concepció i direcció artística Gustavo Ciríaco
Assistència dirección Priscila Maia
Intèrprets Ana Trincão, Gustavo Ciríaco, Priscila Maia, Tiago Barbosa
Direcció producció Míriam Martin Ferrer
Management Jesse James – Anda&Fala

Aquest espectacle serà a un espai públic.
El punt de trobada serà en el Mercat de les Flors’ Hall a las 6pm i s’haurà de caminar 15 minuts a peu.

BRASIL, 2 CARES : Onde o horizonte se move