Camps de silenci

Lloc: Galeria Marc Domènech
Passatge Mercader 12, baixos
08008 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Des del Quadrat negre que Kazimir Malevich va pintar l’any 1915, l’ús del color va deixar de ser un mer complement principalment descriptiu per a convertir-se en el tema mateix de l’obra pictòrica. Aquesta emancipació, va acabar de desarticular la preeminència que la representació objectiva de l’entorn havia gaudit al llarg de la història de l’art.

Des d’aquell moment, el color es convertí en el camp des del que desvetllar una experiència espiritual, o bé des del que facilitar-nos el trasllat a una altra dimensió o, fins i tot, des d’on emprendre una mena de transit silenciós. L’exposició Camps de silenci vol posar de manifest la importància que la pintura monocroma ha tingut per a molts artistes, sobretot partir de la segona meitat del segle XX, i desvelar-ne les múltiples variants que ha adoptat. Allunyat dels tradicionals ordres cronològics, la mostra proposa un recorregut a partir d’una selecció de pintures realitzades per artistes del nostre entorn a partir dels anys 50 les quals aborden la pintura monocroma des d’una perspectiva més expressiva i reflexiva i no tan purista o concreta com la d’alguns dels seus homòlegs estrangers.

La mostra comptarà amb obres d’artistes com Sergi Aguilar, Pic Adrian, Erwin Bechtold, Alfons Borrell, Joan Claret, Xavier Escribà, Joan Hernández Pijuan, Georges Noël, Ana Peters, Enric Planasdurà, Miquel Rué, José Maria Sicilia, Teo Soriano, Antoni Tàpies, Vicenç Viaplana, Setxu Xirau Roig.

Camps de silenci