Segons l'últim decret que es va aprovar el passat dia 29 Oct., la activitat cultural estarà anul·lada o molt reduïda els pròxims 15 dies. Això implica que els esdeveniments publicats es poden veure afectats. Recomanem revisar el web de cada espai. Molta força!

Carles Congost: Abans de la casa / Un biopic inestable a través del Sonido Sabadell

18:0021:00 h
Lloc: Espronceda
Espronceda, 326
Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Screening

Presentació a Barcelona del projecte videogràfic de l’artista Carles Congost premiat en les XXI Beques de la Fundació Botín.

Projecció i presentació a càrrec de l’autor.
+ Carles Congost en conversa amb el poeta Eduard Escoffet, integrant del repartiment
+ Dj Set So Sabadell a càrrec de Discos Paradiso

El So Sabadell és un fenomen musical que va tenir lloc a Catalunya durant la dècada dels anys vuitanta, estretament vinculat al Italodisco, important indústria de música de ball que es produïa i comercialitzava, principalment, des d’Itàlia. En un intent de subversió de les convencions del documental musical, el vídeo presenta una sèrie d’intervencions de caràcter simbòlic, per part de diferents personatges de la cultura catalana, tant actuals com a pertanyents a l’època en la qual va tenir lloc aquest fenomen. Aquestes intervencions esbossen un retrat, desenfocat i inestable, dels ideals i aspiracions del context que va afavorir la seva creació i posterior extinció. El vídeo compta amb la participació d’un poeta, Eduard Escoffet; un periodista, Ángel Casas; un músic, Josep Xortó; unes coreògrafes, Les Filles Föllen, i un humorista, ReEugenio.

http://carlescongost.blogspot.com.es/

Carles Congost (Olot, 1970) viu i treballa entre Olot i Barcelona. Les seves obres alternen diferents mitjans i suports com el vídeo, la música, la fotografia, el dibuix i la instal·lació per donar forma a un complex i irònic discurs sobre l’art i els seus intercanvis. El seu treball es caracteritza per una especial apel·lació a diferents subgèneres de la cultura de masses, a través dels quals planteja preguntes entorn dels mecanismes de l’art dels nostres dies. La *desinhibición amb la qual integra diferents influències -com la música pop, el còmic, la televisió, el cinema fantàstic i la iconografia adolescent- en el seu discurs, així com un molt particular ús de la ironia i l’humor, conformen una obra marcada per un caràcter desmitificador que trenca les jerarquies convencionals sobre les formes d’expressió.

Ha exposat individualment en el Espai 13/ Fundació Miró, Barcelona; Espacio Uno/MNCARS, Madrid; Zona Emergent/CAAC, Sevilla; Fundació Bilbao Art, Bilbao; Centre d`Art Santa Mònica, Barcelona; CAC Màlaga; CCA (Center for Contemporary Arts), Glasgow; Komplot, Brussel·les. Ha participat en mostres col·lectives en MARCO, Vigo; Palau de la Virreina, Barcelona; La Panera, Lleida; EACC, Castelló; CGAC, Santiago de Compostel·la; Hamburger Bahnhof, Berlín; Palais du Tokio, Paris; PS1 MOMA, Nova York; IMMA (Irish Museum of Modern Art), Dublin. Ha estat convidat a realitzar projectes específics per a les fires ARCO’ 01, Madrid; Artissima’ 06,Torino i *Frieze’ 08, Londres. El seu treball és representat per les galeries Joan Prats, Barcelona; Horrach Moyà, Palma de Mallorca i Artericambi, Verona (Itàlia).

Carles Congost: Abans de la casa / Un biopic inestable a través del Sonido Sabadell