“Little is left to tell (Calvino after Calvino)”

19:0020:00 h
Lloc: Blueproject Foundation
Princesa, 57
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

La Blueproject Foundation presenta “Little is left to tell (Calvino after Calvino)”, la nova exposició col·lectiva de la Blueproject Foundation que es podrà veure a Il Salotto del 12 de juny al 31 octubre del 2015. La mostra reuneix 12 obres, agrupades per parells, que analitzen successivament cadascuna de les prediccions que l’escriptor Italo Calvino va realitzar en el seu llibre pòstum Lliçons americanes. Sis propostes per al pròxim mil·lenni (publicat en 1985): visibilitat, rapidesa, lleugeresa, exactitud, multiplicitat i consistència.
Comissariada per Aurélien Le Genissel i Renato Della Poeta, l’exposició reuneix obres d’artistes com Sophie Calle, Xavier Veilhan, Elmgreen & Dragset, Dora García, Gianni Motti, Laurent Grasso, Ignasi Aballi, Rafael Lozano-Hemmer, Michael Sailstorfer, Ryan McGinley, Daniel Firman o Sam Taylor-Johnson. Una manera de retre homenatge a l’escriptor quan es compleixen 30 anys de la seva desaparició i 15 de l’arribada del nou mil·lenni.
Sobre l’exposició
El 1985, l’any de la seva mort, el gran escriptor italià Italo Calvino havia de pronunciar una sèrie de sis conferències per la prestigiosa càtedra “Charles Eliot Norton Poetry Lectures” de la Universitat Harvard.
Mort una setmana abans de partir per Harvard, el 19 de setembre de 1985, Calvino no va presentar mai aquestes conferències però van donar lloc a un llibre titulat Lliçons americanes. Sis propostes per al pròxim mil·lenni. En aquest text, l’escriptor ofereix un exercici d’anticipació teòrica proposant 6 conceptes que, al seu parer, marcarien l’esdevenir de la cultura a principis del tercer mil·lenni: lleugeresa, visibilitat, exactitud, consistència, multiplicitat i rapidesa.
«Estem al 1985: amb prou feines ens separen quinze anys del començament d’un nou mil·lenni». Així comença Lliçons americanes. Sis propostes per al pròxim mil·lenni. Just 15 anys després d’aquest nou mil·lenni, celebrant també els 30 anys de la seva desaparició, la Blueproject Foundation vol contestar al missatge enviat per Calvino a l’atenció de les generacions futures, és a dir a la nostra atenció.
“Litlle is left to tell”, la nova exposició que la fundació presenta del 12 de juny al 31 d’octubre del 2015 i comissariada per Aurélien Le Genissel i Renato Della Poeta, reflexiona sobre la importància i el paper d’aquestes propostes en el món actual a través de l’art contemporani. Una reflexió inicialment literària però que el mateix Calvino presentava ja com una avaluació general dels debats estètics per venir. “És perfectament
natural per a nosaltres que, en la definició de les “Norton Poetry Lectures”, el terme poesia es comprengui en un sentit obert, fins al punt de poder incloure la música o les arts visuals”.
“Litlle is left to tell” reuneix 12 obres, agrupades per parells, que analitzen successivament cadascuna de les prediccions de Calvino.

(CAST) “Little is left to tell (Calvino after Calvino)”