GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Catalunya a Venècia. SINGULARIT

Lloc: La Virreina Centre de la Imatge
La Rambla, 99
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Collateral Event of the 56th International Art Exhibition La Biennale di Venezia (09.05 – 22.11.2015)

La Virreina Centre de la Imatge presenta el pròxim mes de desembre l’exposició Catalunya a Venècia. SINGULARITAT, un treball del cineasta Albert Serra comissariat per Chus Martínez que aquest any ha representat l’art català en el marc dels esdeveniments col·laterals de la 56a edició de la Biennal d’Art de Venècia.

A partir del concepte de singularitat, Serra ha concebut el seu nou treball com una gran instal·lació audiovisual que es projecta en vuit pantalles. La inspiració originària d’aquesta proposta prové d’un diàleg entre Albert Serra i Chus Martínez sobre el concepte que dóna títol a l’obra. Singularitat és el terme amb què matemàtics i investigadors de la intel·ligència artificial es refereixen al moment en què la nostra relació amb les màquines canvia, quan la tecnologia deixa de ser una eina i esdevé un acompanyant de l’espècie humana.

Aquest projecte, seleccionat per projectar l’art català en un dels escenaris internacionals de més prestigi, arriba ara a Barcelona de la mà de La Virreina Centre de la Imatge i de l’Institut Ramon Llull. Es consolida així una col·laboració iniciada amb la itinerància de l’exposició 25%. Catalonia at Venice, una producció de l’Institut Ramon Llull per a la 55a edició de la Biennal d’Art de Venècia que, després de la seva àmplia repercussió internacional, es va presentar a les sales de La Virreina Centre de la Imatge a la primavera del 2014.

Un projecte d’Albert Serra
Comissariat per Chus Martínez

Catalunya a Venècia. SINGULARIT