Cave Canem

Lloc: Casa Elizalde
Carrer de València, 302
08009 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Artistes: Fernando Cremades, Mireia Pons, Azahara Cerezo, Levi Orta, Jordi Ferreir, Willem de Haan i Guillem Bayo. Comissariada per Gerard Galián.

Aquesta exposició col·lectiva parteix de la idea del concepte de “foc amic” o atac aliat i com tot ésser humà en condicions d’igualtat té la mateixa capacitat de fer malbé l’altre, convertint cada individu en enemic de tot individu. La por es troba a la base del fet polític i també en la distinció entre amic/enemic: el que resulta propi i ens uneix en congregació i el que apareix com a contrari i com a amenaça hostil.

Cave Canem” es concep com un espai de reflexió sobre la por i sobre el que ens congrega o ens disgrega dels altres en la figura d’amic o enemic. Per a aquesta reflexió, el punt de partida són les relacions dels projectes artístics amb l’espai expositiu en si, assenyalant la seva capacitat de generar comunitat, la seva potencialitat de perill i les dinàmiques de poder, les possibilitats de la seva obertura, la seguretat o, finalment, la fugida del mateix espai dʼexposicions.

__

Temporals és un programa itinerant de projectes d’art contemporani als barris de Barcelona. El seu objectiu és crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. En aquest context, els projectes esdevenen processos de creació que adopten formes diverses segons el territori des d’on se situen.

Cave Canem