CCC#46 RAQUEL KLEIN, RAQUEL GUALTERO

20:0022:00 h
Lloc: La Caldera
eugeni d'ors 12
08028 barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Altres

Raquel Klein i Raquel Gualtero uneixen els seus universos més íntims per confrontar aspectes crítics i fràgils de la creació a través del cos.

En aquesta proposta treballen amb cossos extrems, fisicalitats compromeses i potents. Els interessa descontextualitzar el cos com a tal i tractar-lo com a matèria -carn de canó- i portar cap a llocs no comuns per trencar estructures fraseadas i rutinàries. Una experiència física encaminada a experimentar la possibilitat d’estar produint sempre al màxim rendiment. Es col·loquen com a producte productiu enfront de la mirada i experimentació de la proposta en espais no convencionals permetent una relació més directa amb el públic.

A La Caldera treballen en esculpir el temps, fer d’aquesta línia temporal alguna cosa invisible, crear bucles, repeticions, insistir, aguantar, de manera que l’espectador perdi la noció del mateix. En definitiva, fer de la durada / temps una manera de comptar. A través d’estructures àmplies i cossos contrastats, destilen al màxim els materials físics per esgotar-los i, d’aquesta manera, seleccionar el que és veritablement essencial.

Aquest projecte és en col·laboració amb grup Za !, ells són Pau Rodriguez i Eduard Pou.

RAQUEL KLEIN és creadora, docent i intèrpret. Graduada en Coreografia i Interpretació a l’Institut de Teatre de Barcelona i en Disseny d’Interiors per l’ESDAP. Com creadora seva primera obra Wu Wei, ha estat presentada a la Programació del Mercat de les Flors 2019-2020, al Teatre Principal de Palma 2020 i dins el Festival de la Quinzena Metropolitana de Dansa a la Caldera al 2018 amb el suport dels Teatros del Canal, EIMA i el Graner. La seva última peça de solo 1,28, investigació al voltant de l’obra Wu Wei, va ser guanyadora de l’ArtJove 2017 i de MM&I – Certamen Coreográfico de Madrid. Actualment, resident a Graner i EIMA amb el projecte de recerca Reflex One i a La Caldera amb La Rebelión de las aburridas en fase d’investigació amb Raquel Gualtero.

RAQUEL GUALTERO es va graduar en dansa contemporània a l’escola Hoogeschool voor de Kunstenen – Theater School / Higher School of Arts a Amsterdam el 2005. Un any després va rebre la prestigiosa beca DanceWEB part de festival ImPulsTanz a Viena, aquest any liderat per Mathilde Monnier i Loïc Touzé. Com a ballarina ha treballat internacionalment en companyies com Scottish Dance Theater (Escòcia), Compagnia Zappala (Itàlia), Fabulous Beast Dance Theater (Anglaterra), Romeo Castellucci (Itàlia), Compagnia Deixa Donne (Itàlia), Tanz Company Gervasi (Àustria), així com també va tenir l’oportunitat de treballar a nivell nacional amb directors com Àngels Margarit o Àlex Rigola directors de l’escena catalana. Com a autora, va debutar el 2005 amb la seva peça Blanco, que va formar part del reconegut ITs International Theaterschool Festival, the Makers Present. La seva obra Persona va guanyar el premi Injuve 2011 a la creació jove. Brut, Nuà y Amaro completen la seva trajectòria com a coreògrafa, sent aquestes les seves primeres peces llargues.

Més sobre Raquel Klein, Raquel Gualtero a La Caldera

CCC#46 RAQUEL KLEIN, RAQUEL GUALTERO