Zoo Hypothesis. Che Yu-Hsu

Lloc: Fundació Joan Miró
Fundació Miró, Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona
Exposició

L’obra en vídeo de Che-Yu Hsu (Taipei, 1985) se centra en la recerca i revisió de moments històrics i en la reconstrucció de records personals i col·lectius. A Zoo Hypothesis (2023) l’artista taiwanès planteja un diàleg entre una guionista i un actor mentre preparen una performance que explora la relació entre certs gestos i l’horror que evoquen.

La conversa entre la guionista i l’actor gira entorn a dos fets que van tenir lloc durant l’ocupació japonesa de Taiwan a la Segona Guerra Mundial. El primer és la cerimònia que va tenir lloc en un zoològic per homenatjar els animals morts a causa de la guerra. En el ritual hi participaren animals, com ara elefants i orangutans, que van ser ensinistrats per agenollar-se en senyal de dol. L’altre fet, que va tenir lloc el 1944, és l’execució en massa d’animals al zoològic de Yuanshan per por que les bombes nord-americanes deixessin en llibertat els animals i que aquests poguessin causar baixes civils. Un cop executats, els cossos dels animals van ser dissecats tot preservant-ne els moviments i postures.

Zoo Hypothesis, 2023
Vídeo monocanal generat amb escaneig 3D
Durada: 31’33”
Amb el suport de Theater der Welt i National Culture and Arts Foundation (Taiwan)
El 2020 Che-Yu Hsu va ser l’artista guanyador de la Beca de producció de videoart de la Han Nefkens Foundation – Loop Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Joan Miró.

Zoo Hypothesis. Che Yu-Hsu