Cicle “Perdre el temps per guanyar espai” / Deriva amb...

19:0021:30 h
Lloc: Santa Mònica
La Rambla, 7
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Altres

Serà una deriva urbana nocturna que començarà a les 19 hores. La deriva no té ruta ni duració preestablerta. Es recomana portar calçat i roba còmodes.

Com a part del cicle Perdre el temps per guanyar espai, els Gremis d’Edició, Comunicació i Participació de les Mòniques conviden el 3 de maig a les 19h a iniciar una deriva urbana acompanyats de Francesco Careri.

La noció de Deriva és fonamental per al treball de nombrosos col·lectius de teatre i art, d’arquitectura i geografia, però el terme sovint també és usat més pròxim al final del caminar, o deambular. La pràctica de la Deriva permet i amplia les possibilitats de vivenciar l’espai urbà a través del trànsit entre el racional i l’irracional, el conscient i l’inconscient.

Segons Francesco Careri, la deriva és una operació construïda que accepta la destinació, però no es fusiona amb ella; abans hi ha algunes regles: establir per endavant, sobre la base de les cartografies psicogeográfiques, les direccions de penetració de la unitat ambiental a analitzar; l’extensió de l’espai d’exploració pot variar d’illa a barri i, en el màxim, “al conjunt d’una gran ciutat i les seves perifèries”; la deriva ha de fer-se en grups formats per “dues o tres persones que hagin aconseguit la mateixa consciència, ja que la confrontació entre les impressions d’aquests diferents grups hauria de permetre arribar a conclusions objectives”; la durada mitjana definida és d’un dia, però es pot estendre a setmanes o mesos.

Cicle “Perdre el temps per guanyar espai” / Deriva amb…