Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors

Lloc: MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: De 5.50€ a 11€
Exposició

El MACBA presenta la primera exposició monogràfica a l’Estat espanyol de l’obra de Cinthia Marcelle, nascuda el 1974 a Belo Horizonte, Brasil, i que viu i treballa a São Paulo.

Durant l’última dècada, Marcelle ha assolit reconeixement internacional per la seva obra fílmica, de gran impacte visual, i les seves poderoses instal·lacions a gran escala. Alhora, el seu treball a escala monumental s’ha acompanyat sempre de dibuixos, fotografies, petits objectes i formes subtils d’intervenció espacial. Aquesta exposició, que aplega un corpus d’obra produït des de principis de la dècada del 2000, posa èmfasi en la preocupació constant de Marcelle per ladinàmica de la col·lectivitat i la poètica de l’acumulació, la multiplicació i la repetició. També posa de manifest la diversitat estètica de la seva obra, que inclou llargues preses estàtiques, mises en scène ambientals i l’ús reiterat de materials i colors que remeten a contextos específics de producció.

L’obra fílmica i les instal·lacions a gran escala de Marcelle estan realitzades en col·laboració amb persones de grups o comunitats preexistents, com pagesos, activistes, obrers o treballadors industrials, músics i personal dels museus. A través d’una combinació d’acció col·lectiva i la seva representació indirecta, l’obra proposa nous circuits desorganitzant els sistemes existents, i produeix associacions subtils de classe, treball i jerarquia. Mitjançant el dibuix i la producció de més pel·lícules «artesanals», Marcelle crida l’atenció sobre formes íntimes de relació intersubjectiva, com la memòria, la col·laboració, l’educació, la influència i l’amor.

Comissariada per Isobel Whitelegg

Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors