GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Una certa foscor: més que una visita

19:0020:00 h
Lloc: CaixaForum Barcelona
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Visita guiada

MÉS QUE UNA VISITA AMB VICTORIA CIRLOT

DILLUNS 29 D’OCTUBRE DE 2018

Una lectura de l’exposició “Una certa foscor” que mira de restaurar la tradició mística que hi ha a les obres d’art contemporànies que mostren la foscor, el buit, l’amagament i la invisibilitat. La intenció de la visita consisteix a provocar en l’espectador una mirada en què el no-res es converteixi en un tot.

Victoria Cirlot és catedràtica de Filologia Romànica a la Universitat Pompeu Fabra. Especialista en literatura medieval, busca establir diàlegs entre l’edat mitjana i els nostres dies.

MÉS QUE UNA VISITA AMB ARNAU HORTA

DIMECRES 21 DE NOVEMBRE DE 2018

La vista acostuma a ser el sentit habitual des del qual ens aproximem a les exposicions i, de manera més general, a allò que denominem realitat. Arnau Horta proposa acostar-se a “Una certa foscor” a través del sentit de l’oïda, en un exercici d’escolta que proposa pensar en els buits i en les no-imatges com a espais de ressonància que incentiven una forma sinestèsica i antiretiniana de relació amb el món.

Arnau Horta és comissari independent, periodista i investigador especialitzat en els rols de l’oïda i l’escolta en les pràctiques artístiques contemporànies. Ha col·laborat amb museus com el MACBA, el MNCARS i el CCCB, i amb festivals com el Sónar o LOOP Barcelona. És un dels responsables del projecte KLAS a l’Institut Max Planck de Potsdam.

Una certa foscor: més que una visita