Comissariat pictòric I: Esther Guillén, les seves coetànies i l’Escuela de Vallecas

Lloc: Galeria Joan Prats
Carrer Balmes, 54
08007 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

El projecte de Lola Lasurt per al proper Barcelona Gallery Weekend vol reivindicar pràctiques artístiques abstractes que interessen a l’artista per mitjà de la seva pintura, tracta sobre pintar figurativament l’abstracció.

El projecte té dues parts amb les quals Lasurt s’aproxima pictòricament, primer, a l’Escuela de Vallecas (1920-39) i, després, a la ceràmica d’Esther Guillén (Lleida, 1943). Aquesta artista ha realitzat una obra rellevant i poc coneguda des dels anys seixanta, caracteritzada per una abstracció basada en formes orgàniques que, segons Lasurt, sembla influïda per l’avantguarda artística prèvia a la Guerra Civil i també per pràctiques artístiques ceràmiques  que es donen els últims anys de la dictadura i primers anys de la democràcia. Moltes d’aquestes pràctiques van estar influenciades per les classes que Angelina Alòs va impartir des dels anys trenta als vuitanta a l’Escola del Treball de Barcelona.

L’exposició presenta una selecció de ceràmiques d’Esther Guillén, junt als treballs de Lola LasurtLasurt composa així un dispositiu expositiu que genera una genealogia de pràctiques mitjançant obres i elements formalment connectats.

Comissariat pictòric I: Esther Guillén, les seves coetànies i l’Escuela de Vallecas