Com em Vaig convertir en Lava - Maria Monegro

Lloc: Tangent Projects
Carrer Marti Codolar 41 - 43,
08902 L’Hospitalet del Llobregat
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Comissariada per Tsering Frykman-Glen

Com em Vaig convertir en Lava és la culminació d’un any d’exploració de la intersecció entre l’eròtic, el cos femení i la creació artística. L’exposició mostra paisatges que poden evocar a la destrucció o a una nova alba, com a mitjà d’explorar el procés de creació i transformació. Encara que al principi se centrava en una visió pessimista cap al futur, l’exposició ha evolucionat cap a un existir des de l’acceptació i el tornar-se lava.

La paraula “lava” deriva de l’italià i llatí “caiguda” i “lliscament”, respectivament, i representa un procés transformador de descens lliure a una forma essencial que se solidifica i canvia de forma.

L’exposició pretén representar el viatge des de la idea fins a la creació final, explorant el procés de la pintura i la transformació. La dona colossal, que domina els paisatges, a poc a poc s’adona que ha de convertir-se en lava, una forma que permet el descens lliure i la transformació radical.

La identitat del Carib de l’artista també surt a relleu, buscant expressar-se a través de les esquerdes d’una vida viscuda fora de la República Dominicana.

Com em Vaig convertir en Lava – Maria Monegro