GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Competició de pesca no il·legal al Llobregat

10:30 h
Lloc:
Rosselló 87-89 08029, Barcelona
Esdeveniment no confirmat.
Preu: Activitat gratuïta
Arts en Viu

De l’11 al 14 de juliol de 2024, el col·lectiu participant de Manifesta 15 Barcelona Metropolitana, Embassy of the North Sea, celebrarà la Competició de pesca no il·legal al riu Llobregat.

La biennal, que s’inaugura el 8 de setembre i tindrà una durada de 80 dies, organitza activitats i programes previs per tal de difondre l’esdeveniment i promoure la riquesa cultural, així com posar en valor problemàtiques del territori. Per aquest motiu, Sheng-Wen Lo, Leon Lapa Pereira i Harpo ‘t Hart, membres del col·lectiu Embassy of the North Sea, ens conviden a conèixer el riu Llobregat com un ecosistema viu amb una bellesa, uns problemes i conflictes propis a través d’aquesta competició.

La idea d’aquest esdeveniment s’inspira en les competicions de pesca populars que se celebren a Taiwan amb la finalitat d’erradicar les espècies exòtiques invasores. Organitzar una competició de pesca com aquesta al riu Llobregat genera una resistència comprensible a partir del moment que s’anima la gent a matar animals. Un esdeveniment com aquest no és il·legal si es disposa de llicència de pesca, però, és la millor opció? Aquesta pregunta ens porta a un conflicte habitual entre, a grans trets, d’una banda, ecologistes que pensen des d’un enfocament sistèmic i, de l’altra, animalistes amb fortes conviccions morals. Què és el millor per al riu i qui ets tu per prendre decisions que afecten un ecosistema? Què fas amb les espècies exòtiques invasores capturades?

En aquesta activitat cap animal serà maltractat o sacrificat. En paraules del col·lectiu:

“La competició està pensada per identificar espècies a través de la fotografia, no pescant i matant els animals. El públic participant recollirà els animals amb una galleda i els traspassarà a uns contenidors transparents plens d’aigua per observar-los i fotografiar-los. Creiem que aquesta observació respectuosa i ecològica guiada per experts pot ser una experiència educativa molt enriquidora, una manera d’alimentar una connexió més profunda amb la natura, especialment per a infants, que pot portar a una consciència ecològica de conservació animal duradora. Des d’Embassy of the North Sea som conscients de les lleis i els estàndards ètics, i la complexitat d’aquests temes, tal com demostra la nostra oposició, com a col·lectiu organitzador d’aquesta activitat, a les lleis que obliguen a matar les espècies invasives. Estem constantment reflexionant sobre les nostres pràctiques artístiques i estem oberts a suggeriments per cercar l’equilibri entre oportunitats educatives amb la sensibilitat ecològica” – Embassy of the North Sea.

La competició és per a tots els públics i per a totes les edats, especialment adreçat a participants que no disposin de llicència de pesca ni d’experiència. Dijous i divendres, la competició comptarà amb la presència de dos grups de campaments infantils d’estiu, i el cap de setmana del 13 i 14 de juliol estarà oberta al públic.

 

MANIFESTA 15 BARCELONA METROPOLITANA
Proper esdeveniment

Participant de Manifesta 15 Barcelona Metropolitana
Embassy of the North Sea (Col·lectiu, internacional)

Esdeveniment
Competició de pesca no il·lgal al Llobregat, Barcelona

Dates
De l’11 al 14 de juliol de 2024

Horari
Matí de 10.00  a 12.30h
Tarda de 18.00 a 20.30h

Lloc
Parc Agrari del Baix Llobregat (al costat del pàrquing)

Accés
La competició comptarà amb la presència de dos grups de campaments infantils d’estiu els dies 11 i 12 de juliol. El cap de setmana del 13 i 14 de juliol l’activitat estarà oberta al públic.

Competició de pesca no il·legal al Llobregat