Concrete Matter. LOS DETECTIVES

16:0020:00 h
Lloc: La Caldera
eugeni d'ors 12
08028 barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Arts en Viu

Taller per a mares i filles / fills entorn a l’hàptic i allò lúdic.
(a partir de 16 anys)

El que plantegem en aquest taller és per una banda poder obrir i compartir la investigació que hem estat desenvolupant durant aquest darrer any tant a nivell somàtic com teòric però també poder nodrir-nos de les experiències de les participants. En aquest sentit, el procés i els fruits seran recíprocs ja que el que plantegem és que el taller sigui un espai que es nodreix de totes dues experiències.

El taller planteja un marc on podem explorar des del cos, el tacte, la mirada, el so, i el que es dispara en aquesta trobada generacional entre filles i mares.

Desenvoluparem diverses pràctiques per explorar la cerca i la transmissió del contacte dins de l’univers matern filial. El nostre objectiu és generar un nou espai on teixir vincles nous des d’un altre lloc entre les diferents generacions, passant per l’univers lúdic i escènic. Explorarem pràctiques performàtiques d’artistes femenines dels anys 70, ballarem a través del contacte, explorarem el so i desenvoluparem pràctiques que estableixen una comunicació des d’un altre lloc.

Les pràctiques abordaran diferents dinàmiques que impliquen el moviment, la veu, la paraula i la música i que ens parlen de com es viu el tacte i el contacte entre dos cossos que han estat un.

Destaparem entre totes què entenem per plaer, realització, projecció i ens inventarem maneres de transmissió d’aquests conceptes; tractant de redefinir la seva herència i genealogia. De la mateixa manera, reflexionarem sobre les connotacions culturals que tenen aquests conceptes pel que fa al gènere i al context històric i social tant de les nostres mares com del nostre. Un altre objectiu del projecte se centra en la qüestió del pes de la mirada del fora en relació amb el gènere. Investigarem noves perspectives alliberadores per reapropiar-nos d’aquesta mirada i mirarem de tornar a escriure la nostra relació a partir del desig.

Concrete Matter. LOS DETECTIVES