Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

MELANIE SMITH. PATHOSFORMEL I IMATGE SUPERVIVENT CONFERÈNCIA A CÀRREC DE JOSÉ LUIS BARRIOS

19:0020:00 h
Lloc: MACBA
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Conferència

Res no caracteritza tant la poètica de Melanie Smith com la manera en què elabora la seva crítica de la modernitat i la contemporaneïtat artística, a partir del fet de mostrar la supervivència d’expressions, motius i afectes estètics i formals que es nuen i es despleguen en contextos socials on sembla que no tinguin cabuda. El seu treball explora com aquestes «imatges supervivents» es troben latents en les formes vitals i existencials de llocs que tendeixen a ser llegits merament pel seu exotisme. En el context de l’art contemporani de Mèxic, el treball de Melanie Smith (Anglaterra, 1965) destaca com un exercici deconstructiu i genealògic de la història de l’art occidental. De l’art minimalista al surrealisme de James, del muralisme de Rivera a la pintura del Bosch i de Brueghel, la funció estètica de la història de l’art és, per aquesta artista, la que té a veure amb la manera en què la memòria i el present s’entrecreuen en la materialitat de l’art.

José Luis Barrios Lara és filòsof i historiador de l’art. Professor de la Universidad Iberoamericana i de la Universidad Nacional Autónoma de México i curador associat del Museo Universitario Arte Contemporáneo (MuAC).

Programa

DILLUNS 17 DE SETEMBRE, a les 19 h
Lloc
: Fòrum Convent dels Àngels.
Preu: Gratuït Amb inscripció prèvia

macba_melanie_smith_jose_luis_barrios