Convocatòria internacional i nacional per realitzar estades a la residència d’Hangar

Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Convocatòries

façana1-200x150

habitacio1

menjador1

Hangar obre convocatòria per acollir a artistes de qualsevol nacionalitat que necessitin dels serveis, els espais de treball, l’ allotjament i el context que ofereix el centre pel desenvolupament del seu projecte de recerca i/o producció artística.

La residència per a artistes:

La residència per a artistes d’Hangar està situada a l’entrada del recinte fabril on es troba el centre. La casa disposa d’una planta baixa i un primer pis (80,99m2 i 62,59 m2 respectivament). Cada planta compte amb dues habitacions dobles, un bany, un saló i una cuina. A més a més, té sortida a un jardí.

Els artistes allotjats a la residència disposen d’una habitació doble per a ús individual i comparteixen una cuina-menjador i un bany amb un altre artista resident.

L’espai de treball (opcional):

L’espai de treball que s’ofereix dins del marc d’aquesta convocatòria consisteix en una taula individual en un espai compartit amb altres artistes a la planta baixa d’una de les naus que formen part del centre. L’espai compte amb llum natural, espai lounge i nevera. No compte amb pica. A la mateixa planta hi ha una sala polivalent, un plató i els espaus de treball dels projectes residents BefacoFaboratory iMinipimer.tv. A la planta de dalt estan els tallers dels artistes d’estades llargues.

Destinataris:

Creadors, tot incloent comissaris i teòrics de qualsevol edat i nacionalitat. Col·lectius fins a un màxim de quatre persones.

Disciplines:

Arts visuals, experimentació sonora, recerca artística i projectes interdisciplinars.

Edat i Nacionalitat:

Aquesta convocatòria és oberta a tots els creadors independentment de la seva i nacionalitat.

Preus:

1. Residència:

– 475 euros per mes

– 300 euros per 15 dies per projectes teòrics, de recerca o comissarials.

2. Residència i espai de treball: 525 euros per mes.

Els preus inclouen llum, aigua, internet i wi-fi. Preus sense IVA.

Recursos oferts:

Hangar ofereix els següents recursos als residents seleccionats mitjançant aquesta convocatòria:

1. Residència.

2. Taula de treball (opcional) en espai compartit.

3. Acompanyament durant el desenvolupament del projecte:

– Assessories gratuïtes en qüestions referents a la producció artística (assessories en planificació de la producció, elaboració i gestió de pressupostos etc.).

– Assessoria gratuïta un cop per setmana en el marc dels Dijous Obertssobre qüestions relacionades amb imatge digital, desenvolupament de projectes interactius, producció digital i sintetitzadors DIY .

4. Difusió del projecte a la web i organització d’una presentació pública.

5. Descompte del 20% en tots els serveis de producció, cursos i lloguer d’espais i materials d’Hangar.

Atenció: la residència no inclou cap segur mèdic. Es obligatori que cada resident tramiti personalment un segur mèdic en el seu país d’origen vàlid pel periode de la seva residència a Hangar.

Calendari i durada:

Aquesta convocatòria és per dur a terme residències a partir del mes de gener de 2015 que tinguin una durada d’entre dues setmanes (per a projectes teòrics, de recerca o comissarials) i tres mesos.Es demana a la sol.licitud indicar dues opcions de dates per a realitzar la residència i també la flexibilitat.

Atenció: tingueu en compte a  l’hora de decidir les dates de la vostra residència que Hangar tanca la setmana del 15 d’agost. També durant el mes d’agost algunes biblioteques, botigues i proveïdors de Barcelona i arreu de l’estat tanquen per vacances.

Procés de sol·licitud:

La sol·licitud és farà mitjançant el formulari on-line que trobareu més a baix.

Procés i criteris de selecció:

La selecció la durà terme la comissió de programes d’Hangar tot tenint en compte el currículum del sol.licitant, l’interès i la viabilitat de la proposta, així com, l’ajustament del projecte als recursos que ofereix Hangar i la seva xarxa de col·laboradors.

Forrmalització de la residència:

Els candidats seleccionats hauran d’abonar un dipósit del 10% del cost total de la residència durant els 15 dies hàbils a partir de la comunicació del resultat. No realitzar aquest pagament dins dels plaços establerts, implica la cancel.lació de la residència.

Termini de sol·licitud i resolució:

Es poden enviar sol·licituds durant tot l’any. La selecció dels residents es realitza dues vegades a l’any:

– per a les sol.licituds rebudes fins el 18 de novembre a les 00h (GMT +1) la resolució es comunicarà durant el mes de desembre.

– per a les sol.licituds rebudes fins el 30 d’abril a les 00h (GMT +1) la resolució es comunicarà durant el mes de maig.

El proper termini per a sol·licituds és el 18 de novembre de 2014.

Places disponibles de gener a maig de 2015: gener (3), febrer (2), març (3), abril/maig (2).

La sel·lecció final de sol·licituds será durant el mes de desembre de 2014.

Formulari sol·licitud residència

Més informació:

Joana Cervià

joana@hangar.org

Telf: +34 308 40 41 ext.21

Convocatòria internacional i nacional per realitzar estades a la residència d’Hangar