Cori Mercadé. Ascensions i aferraments

Lloc: M|A|C Presó
Muralla de la Presó, 2
08302
Exposició

Exposició individual de l’artista Cori Mercadé (Barcelona, 1968). Amb la mentoria d’Alexandra Laudo i la col·laboració de M. Josep Balsach, Isabel Banal i M. José González.

L’exposició Ascensions i aferrament pren de punt d’origen el projecte de la Verònica. Es tracta de dibuixos i pintures que tenen el drap com a icona central. L’obra s’inicia l’any 2013, moment en què tant la seva mare com la seva filla passaven per moments difícils en què l’acompanyament omplia el dia a dia de l’artista. Les estones que podia esgarrapar les omplia de petites ratlles que, com si teixís, acompanyaven el drap i a ella mateixa. De mica en mica, les ratlletes i el drap han anant prenent identitats diferents.

També la manera d’afrontar la producció artística de Cori Mercadé s’ha anat alliberant de la formació restrictiva de l’art conceptual en què ella no es permetia desplaçaments d’un guió autoimposat, circumstància que li ha permès que a sota i a sobre del drap apareguin noves iconografies que ara són ara l’eix central d’aquest projecte expositiu.

La verònica, la pedra i l’ascensió són les tres icones, símbols i arquetips que treballa, a vegades encara cobertes o acompanyades del drap i de ratlletes: dibuixos i pintures que anomena Veròniques Ingràvides. El concepte d’aferrament es fa present com a matèria/matriu que acull, que pesa i des d’on elevar-se.

Cori Mercadé ha estat treballant i dibuixant en el mateix espai que acollirà l’exposició: les parets d’un lloc que trepitja a diari i que són alhora les rèpliques de les vicissituds d’un edifici que transita entre l’aferrament a un terra del qual no et pots escapar i d’un sol tros de cel des d’on projectar oníricament qualsevol via enfora.

Cori Mercadé. Ascensions i aferraments